Tüm resmi geçit törenleri iptal.. BaÄŸdat Caddesi'nde yürüyüÅŸ yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Tüm resmi geçit törenleri iptal.. Bağdat Caddesinde yürüyüş yapılacak
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 09:25

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarın yapılacak geçit törenleri, tüm illerde Başbakanlık genelgesiyle iptal edildi. İstanbul'da Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni yapılmayacak, yarın akşam Bağdat Caddesi'nde fener alayı yürüyüşü düzenlenecek.

Haberin Devamı

Van depremi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri çerçevesinde tören geçiÅŸi, resepsiyon gibi kutlama faaliyetlerinin yapılmamasına iliÅŸkin BaÅŸbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.Â

Genelgede, 23 Ekim 2011'de Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul törenleri şeklinde icra edilmesinin; tören geçişi, resepsiyon gibi diğer kutlama faaliyetlerinin yapılmamasının uygun görüldüğü kaydedildi.

Alınan karar gereği, bugün öğlen yapılacak çelenk koyma ve yarın sabah vilayetlerde yapılacak tebrikat törenleri dışındaki, resmi geçit dahil tüm etkinlikler iptal edildi. Okullardaki törenler de yapılmayacak.

BAÄžDAT CADDESÄ°'NDE FENER ALAYI YAPILACAK

Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamada 29 Ekim akşamı saat 19.00'da Bağdat Caddesi'nde fener alayının yapılacağı duyuruldu.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar, bu yıl Hakkari Çukurca’da şehit edilen 24 asker ile Van depreminde yaşamını yitirenlerin anısına siyah giyinecek.

TAKSİM’DE CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ


Cumhuriyet'in kuruluşunun 88’inci yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Birinci Ordu ve Garnizon Komutanı  Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı Turan Çolakkadı, askeri ve mülki erkan, kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrencilerin katılımı ile Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi.

Törende, saat 13.00’de Cumhuriyet Anıtı’na, çelenklerinin konulmasından sonra, bir dakika saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.  İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, günün anlam ve önemi nedeniyle anıt özel defterine, şunları yazdı:


"Ulu önder Atatürk; Bugün milletçe Cumhuriyetimiz’in 88’inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururu, coşkusu ve mutluluğu içerisindeyiz. Türk milletini bayrağımız ve Cumhuriyetimiz etrafında toplayan ilke ve devrimleriniz, medeniyetler arasında barışta kaynağı ve temelini teşkil etmiş, böylece ’Yurtta barış dünyada barış’ ilkesi daha da büyük bir anlam kazanmıştır. Bizler sahip olduğumuz, zenginliklerin değerini bilerek, gücümüze inanıp, kendimize güvenerek zorlar karşısında yılmayıp, demokrasimize sahip çıkıp, bölünmez bütünlüğümüzü koruyup, toplumsal barışı sürekli kılarak, aydınlık yarınlara, emin adımlarla durmadan ilerleyeceğiz. 88 yıl önce kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkan bu millet, bağımsız bir devlet olarak yarınlarda daha da güçlü olarak yer alacaktır. İstanbul’un geleceğinin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İstanbul’u bir dünya şehri yapmak, standartlarını geliştirmek, bizlere düşen en büyük görevdir. Bu görevin bilinci ve sorumluluğu ile azimle çalışmaya kararlıyız. Bu anlamlı günde, sizi, silah arkadaşlarınızı, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi, gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz."

Haberin Devamı


ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE CUMHURİYET KUTLAMASI

 Başbakanlık genelgesiyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarının ve kutlamalarının tüm yurtta iptal edilmesi nedeniyle, Çanakkale’de sadece Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.


Çelenk törenine Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, askerler, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale Valisi Azim Tuna yaptığı konuşmada, cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazileri bir defa daha minnet ve şükranla andıklarını söyledi. Vali Tuna Çukurca şehitlerine ve Van depreminde hayatlarını kaybedenlere de Allah’tan rahmet dilediğini belirtti.

Haberin Devamı

Bu arada, 29 Ekim’de Vali Tuna’nın yalnızca makamında tebrikleri kabul edeceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!