Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar? Koltuktan tükenmez kalem lekesi temizleme

Güncelleme Tarihi:

Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar Koltuktan tükenmez kalem lekesi temizleme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 17:14

Günlük yaşamda en sık kullanılan ürünlerden biri de tükenmez kalemler. Gün içinde kullandığımız tükenmez kalemlerin mürekkepleri kalemlerin kırılması ya da başka sebeplerle kıyafetlere veya koltuk gibi yerlere bulaşabilir. Bunun yanında renkli tükenmez kalemler çocukların oynamayı en sevdiği nesnelerden, tabi bu durumda tükenmez kalem lekeleri de kaçınılmaz oluyor. Oldukça can sıkıcı bir hal alabilen tükenmez kalem lekelerini nasıl çıkarabileceklerini araştıran vatandaşlar, tükenmez kalem lekesi çıkarma yöntemlerini araştırıyor. Peki, tükenmez kalem lekesi nasıl çıkarılır?

Haberin Devamı

En inatçı lekeler arasında gösterilen tükenmez kalem lekelerini çıkarmak sanılanın aksine hiç de zor değil. Tükenmez kalem lekesi gibi zor lekelerle mücadele ederken, uygulamanız gereken birkaç önemli püf noktası var. İşte, son günlerde cevabı sıklıkla merak edilen 'Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?' sorusunun yanıtı...

TÜKENMEZ KALEM LEKESİ NASIL ÇIKAR?

İlk bakışta hiç çıkmayacak gibi duran tükenmez kalem lekelerinden bu yöntemlerle kurtulabilirsiniz...

HALIDAKİ LEKELERE ALKOL: Halıdaki tükenmez kalem lekesini çıkartmak için alkol kullanabilirsiniz. Alkolle kalem lekesi olan alanı ıslatıp, lekeyi dıştan içeriye olacak şekilde temizleyebilirsiniz.

KOLTUKTAKİ LEKELERE ÇAMAŞIR SUYU: Koltuk lekesini çıkartmak için ise çamaşır deterjanını su ile karıştırıp temiz bir bez yardımıyla lekeyi silebilirsiniz. Lekeyi halıda da olduğu gibi dıştan içeriye doğru silmek en doğru harekettir. Bu da lekenin yayılmasına engel olacaktır. Deterjanlı su ile müdahaleyi tekrar ettikten sonra aynı ısıdaki suyla koltuğu durulayın.

Haberin Devamı

AHŞAPTAKİ LEKELERE CİF: Ahşap mobilyalardan tükenmez kalem lekesini çıkartmanın en kolay yöntemi cif ile silmektir. Fakat bazı tükenmez kalem lekeleri için bu yöntem geçerli olmayabilir. Bu durumlarda ise aseton kullanmak ise yarayacaktır. Asetonun da işe yaramadığı durumlarda ise kesin çözüm olarak tiner kullanabilirsiniz.

CİLTTEKİ LEKELERE KOLONYA: Özellikle çocukların cildinde tükenmez kalem lekesine rastlanmak çok normal. Böyle bir durumda en uygun yöntem limon kolonyası ile lekeli bölgeyi temizlemek olacaktır.

PÜF NOKTASI

Tükenmez kalemden bulaşan leke henüz kurumadan, ıslak bir havluyla mürekkebin emdirilmesinde yarar var, böylelikle leke daha derine nüfuz etmez. Ayrıca kumaştaki lekelerde, lekeli bölgeyi kesinlikle sıcak suyla temas ettirmeyin.

BAKMADAN GEÇME!