Tuğrul Türkeş’ten anma suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Tuğrul Türkeş’ten anma suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Alparslan Türkeş'in ikinci ölüm yıldönümü, MHP'liler ve MHP kökenlilerin birbirlerini suçlamasına sahne oldu. Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş MHP'yi anma programı yapmamakla suçlarken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Anıtmezar'a giderek dua etti.

MHP'den ayrılarak Aydınlık Türkiye Partisi'ni kuran Tuğrul Türkeş, MHP'ye, ‘‘Türkeş'in milli bütçeden aldığı paraları çarçur ediyorlar, ama anmıyorlar kınıyorum’’ suçlamasında bulundu. Türkeş dün yaptığı yazılı açıklamada, ‘‘MHP eski Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in ölümünün ikinci yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nin Başbuğ'u anmayışını kınıyorum’’ dedi.

Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş ise önceki gün Kocatepe Camisi'nde mevlit okutarak, Başbuğ'u bir gün önce andı. Seval Türkeş'in bu önlemi, törenlerin çakışmaması ve ülkücü sağ gruplaşmalar arasında bir çatışma çıkmaması amacıyla aldığı açıklandı. Tuğrul Türkeş, bu mevlidi de şöyle eleştirdi:

‘‘Mevlid-i Şerif'e kendisinin mensubiyetinde bulunmaktan memnuniyet duyduğu Büyük Birlik Partisi'nin Sayın Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu Beyefendi'nin katılmayışı tuhaftır.’’

MHP Genel Başkanı Bahçeli ise dün Lefkoşe ve Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nden getirilen toprakları Türkeş'in mezarına koydu. Bahçeli, Alparslan Türkeş'in yol göstericiliğiyle, örnek davranışları, hedef ve idealleriyle her zamanki güzide yerini muhafaza ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de yayınladığı mesajda, Türkeş'in ölümünün siyasi yaşam açısından büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!