TÜGİAD'tan Wall Street Journal'a uyarı mektubu

Güncelleme Tarihi:

TÜGİADtan Wall Street Journala uyarı mektubu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 13:11

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Murat Saraylı, bölücü terör örgütü PKK'yı “gerilla” olarak nitelendiren bir makale yayımlayan Wall Street Journal-Europe Gazetesi'ne uyarı mektubu yolladı.

Haberin Devamı

TÜGİAD'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin terörle mücadelede hassas bir süreçten geçtiği dönemde, Wall Street Journal-Europe Gazetesi'nde 17 Ekim 2007 tarihinde yayınlanan bir makalede “PKK'dan gerilla olarak bahsedilmesi” üzerine TÜGİAD, gazetenin Brüksel merkezini mektupla uyardı.

TÜGİAD ve Avrupa Genç İşadamları Konfederasyonu (YES) Başkanı Murat Saraylı imzasıyla yollanan mektupta, gazete yetkililerinden “yanlışınızı düzeltin” talebinde bulunularak, terörizm ile mücadelede en önemli tehlikenin “teröristleri gerilla veya bağımsızlık savaşçısı gibi göstermek” olduğu belirtildi.

“Turkish-Kurdish fight risks a wider wreek” başlıklı Philip Shishkin imzasıyla yayımlanan makalede, PKK'lıların gerilla olarak nitelendirilmesinin “kabul edilebilir yaklaşım olmadığı” vurgulanarak, yetkililerden hatalarını düzeltmeleri istendi.
Mektupta, uluslararası alanda terör örgütleri ve terörizmin, günümüzün en önemli tehditleri olduğuna işaret edildi.

“GERİLLA TANIMLAMASI YANLIŞ VE TEHLİKELİDİR”

TÜGİAD Başkanı Murat Saraylı'nın, 16 ülkeden 38 bin üyesi bulunan YES Başkanı sıfatıyla da yolladığı mektupta, ABD'nin ve AB'in de terör örgütleri listesinde yer alan PKK üyelerinin bundan sonra 'terörist' olarak nitelendirilmesi istenerek, şu görüşlere yer verildi:
“Türkiye'nin mücadelesi, yazıda da belirtildiği gibi ABD'nin de terör grupları listesinde yer alan PKK terör örgütüyledir. Bu ayrılıkçı terör örgütü 1984 yılından bu yana yaklaşık 33 bin sivil ve askerin ölümünden sorumludur. Terör örgütü daha geçtiğimiz haftalarda düğünden dönen bir sivil araca ve bölgede devriye görevi yapan bir askeri konvoya saldırarak 20'den fazla kişinin ölümüne neden olmuştur.

Haberin Devamı

Hal böyle iken teröristlerin 'gerilla' olarak nitelendirilmesi, onları bağımsızlık savaşçısı gibi göstermekte, varlıklarını ve terör eylemlerini meşrulaştırmaktadır. Bu nedenle gerilla tanımlaması yanlış ve tehlikelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!