Tufancılar baharda kıyameti bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Tufancılar baharda kıyameti bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hizbullah operasyonları sırasında tesadüfen ortaya çıkarılan Tufancılar, baharda kıyametin kopacağına ve dünya nüfusunun üçte ikisinin yok olacağına inanıyor. Tempo Dergisi'nin incelediği Tufancılar, şimdilik terörden uzak duran bir örgüt.

TEMPO Dergisi, Hizbullah operasyonları sırasında Kahramanmaraş'ta ortaya çıkarılan Tufancılar örgütünü inceledi. Tesadüfen bulunan örgüt, baharda kopacak bir tufanın, dünya nüfusunun üçte ikisini yok edeceğine inanıyor.

Tufancılar, Mekke, Medine, Şam, Kudüs ve bu civarında yaşayanların tufandan kurtulacağını belirtiyor. Kendileri de Şam'a yakınlığı nedeniyle Kahramanmaraş'ta yaşamayı seçmişler. Örgütün 18 üyesi şu anda cezaevinde bulunuyor. Türkiye'nin değişik illerinde yakalanan örgüt üyelerinin toplam sayısı 31'e ulaştı. Örgütün toplam üye sayısının 150 civarında olduğu tahmin ediliyor.

Tempo'ya göre Tufancılar, Adıyaman Menzil tarikatından kopan, adlarına Sofi denen kişilerin kurduğu bir örgüt. Diğer İslámi gruplardan farklı inanç ve örgütlenme modeline sahip olan Tufancılar, Hizbullah'ı kınayarak, terör ve şiddetten şimdilik uzak duruyor.

HİZBULLAH YÜZÜNDEN Örgütün ortaya çıkışı da ilginç. Hizbullahçılar'ın kaçtığını öğrenen jandarma timleri, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde çevirdikleri otomobilde bulunan çember sakallı 2 kişiyi gözaltına aldı. Emin Özdemir ve Işıtan Anıl isimli şahısların ifadeleriyle ilk kez adı duyulan bir örgüt ortaya çıkmış oldu. Örgütün lideri olduğu anlaşılan Özdemir ve 2'nci adamı Anıl'ın verdiği bilgilerle 16 kişiyi daha yakalandı.

41 yaşındaki Emin Özdemir 1982'de, Adıyaman Menzil Dergáhı olarak bilinen, 1990'da ölmeden önce Muhammet Raşit Erol'un şeyhliğini yaptığı Nakşibendi tarikatına girmiş. Erol'un ölümüne kadar bu tarikatta kaldığını, Erol'un sohbetlerinde sık sık yakında kopacak bir tufandan sözetmesinden çok etkilendiğini anlatan Özdemir, Erol'un ölümünden sonra yerine geçen kardeşi Abdülbaki Erol'u benimsemediği için örgütten ayrılmış.

KIYAMET YAKIN Özdemir, Menzil Dergáhı'nda tanıştığı ‘sofiler’i çevresine toplayıp, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi Ellekler Mezrası'nda kendi dergáhını kurmaya karar verdi. Aslında Özdemir, Menzil Dergáhı'nda ayrılık yaratmaya çalıştığı için kovulmuştu. Toplanıp kıyameti beklemeye başlayan örgüt, bir ihbar üzerine jandarma operasyonuyla gözaltına alınıp tutuklanarak 12 gün cezaevinde kalmıştı. Tufana inandıkları için tüm malvarlıklarını satan Tufancılar, örgütün diğer üyelerinden gelen paralarla geçimlerini sağlıyor. Örgüt üyeleri para göndermek için bankaları kullanmıyor. Bunun yerine Kahramanmaraş'a sefer yapan otobüs firmalarına zarf içinde teslim edilen paralar, örgüt üyelerince teslim alınıyor.

NAMAZ KILMIYORLAR Tufancı olmak için menzil kültürünü almış olmak, bekár ise diğer örgüt üyeleri ile aynı evde kalmak şartı aranıyor. Evli üyeler ise ya eşlerini de örgüte üye yapmak yada boşanmak zorunda. Hiçbir maddi varlık edinmemek de kesin bir kural. Çocuklarını da okula göndermeyen örgüt üyeleri, namaz kılmıyor, oruç tutmuyor. Bekárların evlenmesine izin verilmiyor, anne baba ve kardeşleri ile ilişkilerini kesiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!