TÜ Fakültesi'nde iyileştirme çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

TÜ Fakültesinde iyileştirme çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 17:15

Prof. Dr. Duran, TÜ Tıp Fakültesi Hastanesine, Trakya'da başka sağlık kurumunda olmayan PET-BT cihazı ile detaylı ultrason, MR, radyo terapi cihazları alınacağını söyledi.

PET-BT cihazıyla vücudun tepeden tırnağa incelenebildiğini belirten Duran, şöyle konuştu:

“Kanser, kalp, böbrek, iskelet, iç organlar ve sinir sistemiyle ilgili bütün hastalıkların tanısı ve tedavisinde kullanılıyor. MR cihazının alınmasıyla da artık hastalar diğer sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kalmayacak. Kadın Doğum Bölümü'ne alınan 4 boyutlu detaylı ultrason cihazıyla anne karnındaki bebeğin her evresi izlenip, olası hastalıklara erken müdahalede bulunulacak.”

Nöroloji Bölümü'nde yoğun bakım ünitesinin de oluşturulacağını bildiren Prof. Dr. Duran, şunları aktardı:

“Hastanemizin daha sağlıklı işlemesi ve hizmetlerin daha iyi koşullarda sunulması amacıyla cihaz alımlarının yanı sıra uygulamalarla ilgili de bazı tedbirler alınacak. Satın alınacak cihazlarla en son teknolojik gelişmelere uygun sağlık hizmeti sunma imkanı bulacağız.”

YOĞUN BAKIMDA YATAK SAYISI ARTACAK

TÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Yard. Doç. Dr. Yahya Çelik de hastanede teknolojik olarak eskiyen bazı cihazların yenileneceğini ve Trakya'da başka sağlık kuruluşunda bulunmayan bazı cihazların hastaneye kazandırılacağını söyledi.

Hastanede 27 yoğun bakım yatağıyla hizmet verildiğini ifade eden Çelik, “Ayrıca Kroner Bölümü'nde 16, Kalp Damar Hastalıkları Bölümü'nde 7, Yeni Doğan Ünitesi'nde 20 yoğun bakım yatağı bulunuyor” dedi.

Diyaliz ünitesindeki yatak kapasitesini de artıracaklarını bildiren Çelik, şöyle konuştu:

“Edirne, Çanakkale'den sonra yaşlı insan popülasyonu en çok olan il. Yaşa göre farklı hastalıklar ortaya çıkıyor. Bu kişilerin ameliyatları ve bakımı gençlere göre daha zor oluyor. Beyin, damar, felç gibi hastalıklar en çok rastlananlar. Bu nedenle Nöroloji Bölümü'ne de yoğun bakım ünitesi açılmasına karar verdik. Bunu da en kısa sürede yapacağız.”

Uyku merkezinin haftada 3 gün çalıştığını ve 2 yatağın bulunduğunu belirten Yard. Doç. Dr. Çelik, başvuran hastalara Ocak 2010'da randevu verebildiklerini, buradaki çalışma süresini haftada 4 güne çıkarıp yatak sayısını da 4'e yükselteceklerini kaydetti.

Onkoloji Bölümü'nün yenilenmesiyle ilgili ihaleyi yaptıklarını anlatan Çelik, hastaneye 15 Eylülde getirilecek PET-BT cihazı hakkında da bilgi verdi:

“Bilgisayar tomografisi olan bu cihaz, özellikle tümör aramada kullanılıyor. Tümör mü yoksa ödem mi belli oluyor. Bu cihaz, özellikle kanser hastalıklarının tanı ve tedavisi, beyin, kalp, sinir ve vücuttaki diğer bütün sistemlerde kullanılabiliyor.”

Hastanede radyoterapi için 2 ay sonraya randevu verildiğini ifade eden Yard. Doç. Dr. Çelik, şöyle devam etti:

“Radyoterapi için 2 yeni cihazın alınması amacıyla ihale yapılacak. MR cihazının ihalesi de 3 Eylülde gerçekleştirilecek. Dijital Mamografi Bölümü'nü daha önce yenilemiş ve 3 yeni ultrason cihazı almıştık. Kadın Doğum Bölümü için de detaylı ultrason cihazı alınacak.”

HİSTOLOJİ BÖLÜMÜ AÇILACAK

TÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde organ nakli için Histoloji Bölümü oluşturulması amacıyla çalışma başlatıldığını bildiren Çelik, bunun için Sağlık Bakanlığından ruhsat alınacağını, tüp bebek ünitesini ise gelecek yıl için düşündüklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!