TSK'dan Taraf'a suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

TSKdan Tarafa suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 11:18

TSK, dün yayınlanan “Kod adı Kafes” manşeti ile ilgili olarak Taraf Gazetesi'ne suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

GENELKURMAY Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, dün yayınlanan ve Poyrazköy soruşturması sırasında Deniz Kuvvetleri'ndeki bir cuntanın gayrımüslümler üzerinden AKP'yi bitirmeye yönelik eylem planı olduğu öne sürülen ‘Kod adı Kafes’ haberiyle ilgili olarak, Taraf Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’ndaki haftalık basını bilgilendirme toplantısına Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ve Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak ile birlikte katılarak soruları yanıtlayan Tümgeneral Ferit Güler, Taraf Gazetesi’nde yayınlanan ‘Kod adı Kafes’ manşetiyle ilgili olarak, “Başbakanlık haber ile ilgili açıklama yaptı. Ayrıca Genelkurmay Başkanlığı olarak da yayın organı hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi. Tümgeneral Ferit Güler, üçüncü ihbar mektubuyla ilgili sorulara da “Daha önce açıktlama yapmıştık, ilave edecek bir şeyimiz yok” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

PKK’DA ÇÖZÜLME DEVAM EDİYOR

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, geçen hafta güvenlik güçlerine teslim olan 9 PKK’lıdan 8’inin çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldığını, 1'inin ise tutuklandığını belirterek, “Yine geçen hafta yakalanan 5 bölücü terör örgütü mensubu ise adli makamlar tarafından tutuklanmıştır.

13 Kasım 2009 tarihinden bugüne kadar geçen dönem içerisinde, iç güvenlik olayları kapsamında 3 bölücü terör örgütü mensubu yakalanmıştır. Erzurum-Karayazı’da yakalanan 1 terörist tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 15 Kasım’da Adana-Ceyhan ve 17 Kasım’da Şanlıurfa Bozova’da yakalanan 2 terörist ise adli makamlarca tutuklanmıştır. Dönem içerisinde çeşitli çap ve cinste mühimmat ile birlikte, bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" dedi.

ARAMA-KURTARMA FAALİYETLERİ

TSK tarafından dönem içerisinde 6 arama kurtarma faaliyetinin gerçekleştirildiğini kaydeden Tuğgeneral Gürak, arama kurtarma çalışmalarında 67 kişinin sağ olarak kurtarıldığını 2 kişinin ise ölü bulunduğunu, 16 Kasım tarihinde de Muş’un Üçevler Köyü’nde rahatsızlanan bir bebeğinde durumunun ağırlaşması üzerine Askeri Helikopterle Muş’a nakledildiğini söyledi.

PAKİSTAN’DAKİ OKULLARA YARDIM

TSK’nın Pakistan’ın Mingora şehrindeki okullara bugün yardım malzemesi göndereceklerini de kaydeden Tuğgeneral Gürak, “Genelkurmay başkanımızın 12-15 Ekim 2009 tarihleri arasında Pakistan’a yaptığı resmi ziyaret esnasında, Mingora şehrindeki okullara yardım yapılması gündeme gelmiştir. Söz konusu yardımlar, bugün TSK’ya ait iki adet Kargo uçağıyla Chaklala Hava Üssüne, Genelkurmay Başkanlığını temsilen bir heyetle beraber hareket edecektir. Yardımlar, 25 Kasım 2009 tarihinde, İslamabad Büyükelçimiz, Silahlı Kuvvetler Ateşemiz, Pakistanlı sivil ve askeri yetkililerin katılımı ile Mingora şehrinde, ilgili okullara teslim edilecektir" diye konuştu.

BAŞBUĞ’A ZİYARET

Tuğgeneral Gürak, Mısır Arap Cumhuriyeti Savunma Bakanı Mareşal Hüseyin Tantavi’nin, 18 Kasımda Orgeneral İlker Başbuğ’a yaptığı ziyaret esnasında, iki ülkeyi ilgilendiren askeri işbirliği konularının görüşüldüğünü ve iki ülke arasında askeri işbirliğinin geliştirilmesine esas teşkil edecek bir mutabakat  muhtırası imzalandığını hatırlattı.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, önümüzdeki hafta Kurban Bayramı nedeniyle 27 Kasım 2009 tarihindeki basın bilgilendirme toplantısının yapılmıyacağını da belirterek, vatandaşların huzuru ve güvenliği için TSK’nın vatanın her yerinde nöbette ve görevde olacağını söyledi.

ÇOĞU SORU CEVAPSIZ KALDI

Basın bilgilendirme toplantısında basın mensuplarının, ‘İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda istenilen ıslak imzalı belgenin aslı ulaştı mı? Eğer ulaşmadıysa nasıl bir prösedür izlenecek?’, ‘Şırnak’ta 9 uzman çavuşun  operasyona çıkmadığı belirtildi. Böyle bir durum söz konusu mu?’, ‘MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ‘TSK’ya karşı psikolojik bir savaş var’ diyerek MGK’yı göreve çağırdı. Siz bu durumu MGK’ya taşıyacak mısınız?’ ve ‘İhbarcı kişinin subay olduğu söyleniyor. İhbarcı subayın kimliğiyle ilgili bir gelişme var mı?’ sorularına ise Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, “Bu sorularınız daha sonra değerlendirilecek. Hepinize şimdiden iyi bayramlar” diyerek cevaplamadan salondan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!