TSK'dan 'ihbar mektubu' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

TSKdan ihbar mektubu açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 19:02

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, “Genelkurmay Adli Müşavirliği tarafından hazırlandığı iddia edilen belgenin sahte olduğu” bildirildi. Açıklamada, “İddia edilen 3. ihbar mektubunun 15 Kasım 2009 günü medyada yer almaya başlamasının tesadüf olmadığı ve zamanlamasının da oldukça düşündürücü olduğu ortadadır” denildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, son  günlerde medyada, var olduğu iddia edilen üçüncü bir ihbar mektubu ve mektubun  ekinde yer alan CD'de bulunan konulara ilişkin haberler yer aldığı hatırlatıldı.  Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Var olduğu iddia edilen yeni ihbar mektubunun; Genelkurmay Askeri  Savcılığı tarafından yapılan ve 24 Haziran 2009 tarihinde görevsizlik kararı  verilerek yetkili makamlara gönderilen soruşturma dosyasında yer alan bazı maddi  hususlardan da yararlanmak suretiyle hazırlayanların kendi hedefleri  istikametinde düzenlendiği değerlendirilmektedir.

Medyaya yansıyan haberlerden öğrenildiği kadar, söz konusu ihbar mektubu  ekindeki CD'de yer alan hususlardan büyük bir kısmının 2008 ve daha önceki  yıllarda medyaya yansıyan haberlerle benzerlik gösterdiği tespit edilmiştir.

Kamuoyunun, gereğinden fazla, bu tip haberlerle meşgul edilmesinden  üzüntü duyulmakla birlikte, dün olduğu gibi bugün de medyaya yansıyan ve Türk  Silahlı Kuvvetlerini ilgilendiren bütün haberler değerlendirilmekte ve gerekli  görülen durumlarda gerekli işlemler yapılmaktadır.

17 Kasım 2009 günü bir gazetede yer alan ve bu konularla ilişki kurulmaya  çalışılan Genelkurmay Adli Müşavirliği tarafından hazırlandığı iddia edilen belge  ise sahtedir. Söz konusu bilgi notu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca (CMK  250'nci maddesi ile yetkili) yapılan soruşturma doğrultusunda bazı şüphelilerde  ele geçirildiği belirtilerek, 8 Nisan 2009 tarihinde Genelkurmay Başkanlığına  incelenmek üzere gönderilen belgeler arasındadır. Yapılan inceleme neticesinde,  ilgili savcılığa 1 Mayıs 2009 tarihinde 'Kayıtlarımızda böyle bir belgeye  rastlanmamıştır. Askeri yazım teknikleri ve isimler kullanılarak kurgulanmış  sahte bir belgedir' ibaresiyle cevap verilmiştir. Sahte belgeyi, kasıtlı olarak  gerçek gibi sunan, gazete hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.

İddia edilen üçüncü ihbar mektubunun 15 Kasım 2009 günü medyada yer  almaya başlamasının tesadüf olmadığı ve zamanlamasının da oldukça düşündürücü  olduğu ortadadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisine karşı uzun bir süreden beri  yürütülmekte olan faaliyetlerin ve bu faaliyetlerin bütün boyutlarının  farkındadır. Bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak her türlü saldırı da  Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararlı duruşunu ve mücadele azmini asla  etkilemeyecektir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!