TRT'den İran ile yayıncılık anlaşması açıklaması

Güncelleme Tarihi:

TRTden İran ile yayıncılık anlaşması açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 16:20

TRT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İran ile ilk yayıncılık protokolünün 2002 yılında imzalandığı belirtilerek, “2002 yılında İran ile imzalanan anlaşmayı görmezden gelenlerin rutin bir protokol anlaşmasından mana çıkarmaları oldukça manidardır” denildi.

Yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, “TRT'nin yeni dizileri İran'dan” başlıklı haberlerin yayınlandığı, TRT'nin İran Devlet Televizyonu IRB ile yaptığı ikili iş birliği protokolünün yanlış yorumlandığı belirtildi.

İran ile imzalanan iş birliği protokolünün TRT açısından “olağan bir işlem olduğu” kaydedilen açıklamada, TRT'nin bugüne kadar 33 ülke ile ikili işbirliği protokolü imzaladığı kaydedildi.

Açıklamada, TRT'nin sadece bu yıl Arnavutluk, İtalya, Bosna Hersek, Almaya, Irak Türkmeneli, Kosova, Avustralya, Azerbaycan, Kazakistan, Endonezya, Bulgaristan, Ermenistan ve İran olmak üzere 13 ülkeyle ikili işbirliği protokolü gerçekleştirdiği belirtildi.

TRT'nin, Avrupa Yayın Birliği'nin ve Asya Pasifik Birliği'nin kurucu ve aktif yayıncı kuruluşlarından biri olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
“Hemen her ülke televizyonuyla da iş birliğine gidip o ülkeye Türkiye'ye ait yayın değerlerini sunar. Bugün Bulgaristan, Irak, Arnavutluk gibi ülkelerde Türkiye sevgisi artıyorsa TRT'nin gönderdiği yayınların etkisi bunda büyüktür.
TRT, ihtiyaç duyduğu görsel materyali ve yayın argümanını en kısa zamanda protokol yaptığı ülkelerin devlet televizyonlarından temin etmektedir. Bugüne kadar protokol yapılan ülkeler arasında Küba, İsrail, Çin, Litvanya, Macaristan, Almanya, Fransa, Avustralya, Bahreyn, Endonezya bulunuyor.
TRT, İran ile ilk yayıncılık protokolünü 2002 yılında imzalamıştır. 2002 yılında İran ile imzalanan anlaşmayı görmezden gelenlerin rutin bir protokol anlaşmasından mana çıkarmaları oldukça manidardır.
TRT, yayıncılık başarılarını kurumsallaştırarak, gerek Avrupa Yayın Birliği gerekse Asya Pasifik Yayın Birliğindeki etkinliğini artıracaktır. Önümüzdeki günlerde de değişik ülkelerle işbirliği protokolleri imzalanacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!