TRT muhabiri Metin Turan için Mısır makamlarından

Güncelleme Tarihi:

TRT muhabiri Metin Turan için Mısır makamlarından
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 13:07

Mısır'da gözaltında tutulan TRT muhabiri Metin Turan'ın "Burası kan gölüne dönmeden beni kurtarın" çağrılarına Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Levent Gümrükçü "Elimizden geleni yapıyoruz" diye yanıt verdi. Turan'ın gözaltı durumuyla ilgili Mısır makamlarından açıklama bekleniyor.

Haberin Devamı

Mısır'daki olaylar sırasında gözaltına alınan ve üçüncü defa gözaltı süresi uzatılan TRT Kahire Muhabiri Metin Turan sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından “Burası kan gölüne gelmeden beni kurtarın” çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü ise “Turan’ın biran evvel serbest bırakılması için yapılabilecek her şeyi yapıyoruz” dedi. Turan'ın yeniden gözaltı süresinin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin Mısır makamlarının bugün açıklama yapması bekleniyor.

"GİRİŞİMLERİMİZ SÜRÜYOR"
Turan, dün gece Twitter’daki hesabından takipçileriyle bazı mesajlar paylaştı. Sözcü Gümrükçü, Türkiye’nin Mısır Büyükelçiliği yetkililerinin Turan’ı Türkiye’den giden akrabasıyla görüştürdüğü sırada mesajların paylaşıldığını belirtti. Gümrükçü, Turan’ın durumuna ilişkin Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Başından beri Kahire Büyükelçiliğimiz Turan’ın durumu ile yakından ilgileniyor. Büyükelçilik avukatımız da Turan’ın sorguları sırasında yanında. Büyükelçilik yetkililerimiz hapishanede de ailesiyle görüşmesini sağlıyorlar. Turan için her düzeyde gerekli girişimler yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Serbest bırakılması için defalarca talepte bulunduk. Mısır’da mesleğini yaptığına ilişkin vize ve akreditasyon belgelerinin örnekleri sunuldu. Ancak Mısırlı makamlar soruşturmanın hala devam ettiği ve bilgi, belgelerin tamamlanmasını beklediklerini söylüyorlar.”

TURAN: HAPİSHANE KARIŞABİLİR
En son 17 Ağustos tarihinde Twitter hesabını kullanan Turan, dün gece ise şu mesajları paylaştı:

“Sevgili dostlarım, merhabalar. Bana dua eden herkese teşekkür ederim. Size Türkiye’den gelen akrabam kanalıyla ulaşıyorum. Allahıma sonsuz şükürler olsun, çok şükür iyiyim. Sağlığım yerinde. Hapishane şartları çok kötü. 44 gündür hapishanedeyim. Halen esir gibi tutuluyorum. 40 metrekarelik koğuşta 36 kişi beton üzerinde yatıyoruz. 2 tuvalet var banyo yok. Sayın Dışişleri Bakanım, Ahmet Davutoğlu, tutukluluk süresi uzatılması halinde burada açlık grevi başlayacak. Hapishane karışabilir. Burası kan gölüne gelmeden beni kurtarın.. Türkiye’nin müttefik dostları yok mu? Birleşik Arap Emirlikleri ile temasa geçerek beni serbest bırakabilirler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!