TRT Genel Müdürlüğü'nden açıklama

Güncelleme Tarihi:

TRT Genel Müdürlüğünden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2015 20:27

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son günlerde bazı çevrelerin kuruma ve yöneticilerine yönelik "ağır ve mesnetsiz ithamlarda" bulunduğu belirtilerek, "Bu çevrelerin amaçları bellidir ve TRT hiçbir zaman bu seviyesiz tartışmaların tarafı olmayacaktır" ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, son zamanlarda bazı medya organlarında eleştiri sınırlarını aşan, zaman zaman gerçek dışı ve iftiraya varan haber, yorum ve yazılarla kurum ve yöneticilerinin maksatlı olarak bir polemiğe çekilmeye çalışıldığı belirtilerek, şu değerlendirmelerde bulunuldu:


"Kamu yayıncılığı bilinci ve sorumluluğu ile hareket eden Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tüm yayınlarını geçmişte olduğu gibi bugün de büyük bir titizlik ve özveriyle gerçekleştirmektedir. Her gün yüzlerce programın üretildiği bu büyük yapı içerisinde farklı algılamalara neden olabilecek yayınlarla ilgili söz konusu firma, program ve kişilere yönelik işlemler tereddüt etmeden başlatılmaktadır. Yine yayınlarımıza yönelik şikayet, eleştiri ve öneriler ise
ilgili birimlerimiz tarafından anında ve titizlikle incelenerek, gerekli
işlemler, gerekli uyarılar süratle yapılmaktadır.”

Haberin Devamı


Son günlerde bazı çevrelerin, seviyesiz bir üslupla kurum ve yöneticilerine yönelik ağır ve mesnetsiz ithamlarda bulunduğu vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:


"Bu çevrelerin amaçları bellidir ve TRT hiçbir zaman bu seviyesiz tartışmaların tarafı olmayacaktır. TRT bugün farklı dillerde uluslararası yayın yapabilen bir dünya markası haline gelmiştir. Bizler için en büyük şeref mili ve manevi değerlerimizi gözeten, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışından taviz vermeden insanımıza ve ülkemize hizmet etmektir. Bu tür seviyesiz tartışma ve polemiklere hiçbir şekilde cevap vermeyeceğimiz belirtir, bu vesileyle tüm halkımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerle tebrik ederiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!