TRT çalışanları, TRT Yasası'nı protesto etti

Güncelleme Tarihi:

TRT çalışanları, TRT Yasasını protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2008 17:11

KESK'e bağlı Haber-Sen üyesi TRT çalışanları ve sanatçılar, “TRT Yasa Tasarısı”nı protesto amacıyla, Galatasaray'dan Taksim Gezi Parkı'na kadar yürüdüler.

Haberin Devamı

İŞTE EYLEMDEN FOTOĞRAFLAR

 

Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve ellerinde tasarı aleyhine pankart vedövizler açan TRT çalışanları ve sanatçılar, TRT'de yetişmiş ya dayıllarını TRT'ye vermiş aralarında Safiye Ayla, Zeki Müren, Özay Gönlümgibi sanatçıların da fotoğraflarını taşıdılar.

       

Grup, “İzmir'in Kavakları”, “Atabarı”, “Yemen Türküsü” gibitürküleri de saz eşliğinde okuyarak, İstiklal Caddesi'ni takibenyürüyüşe geçtiler.

        

 Taksim Gezi Parkı'nda sona eren yürüyüşün ardından grup adına yapılanbasın açıklamasını KESK Haber-Sen 8 No'lu Şube Başkanı Engin Başçı okudu.

Haberin Devamı

 

TRT'nin, Türkiye'nin belleği, Türkiye'nin dünyaya açılan penceresiolduğunu ifade eden Başçı, “TRT Yasa Tasarısı sanatımıza, kültürümüze,kültürel kurumlarımıza, belleğimize saldırıdır” dedi.

 

Başçı, tasarı ile TRT'nin sanatçılarını Kültür ve Turizm Bakanlığına yada yerel yönetimlere devredeceğini belirterek, “TRT'yi yenidenyapılandırmak gerekçesiyle hazırlanan yasa tasarısı, gerçekte TRT'yi yoketmeyi hedefliyor” görüşünü öne sürdü.

       

Başçı, eğer TRT yeniden yapılandırılmak isteniyorsa, TRT'nin idari vemali özerklik ile editoryal bağımsızlığa kavuşturulması gerektiğinisavunarak, 7 TV kanalı ile 4 ulusal, 8 bölgesel, 1 yerel, 1 uluslararasıradyo kanalı üzerinden 27 dilde yayın yapan TRT'de, 7 bin kişiçalıştığını, TRT gibi bir kamu yayın kurumu olan BBC'nin de 25 binpersonelinin var olduğunu ve TRT'de personel fazlası bulunmadığını ilerisürdü.

       

Açıklamanın ardından aralarında Serap Mutlu Akbulut, Nursaç Doğanışık,Yücel Çakmakçı, Neşet Ruacan, Ümit Tokcan, Soner Özbilen, Ekrem Ataer'inde yer aldığı sanatçılar ile TRT Çocuk Korusu, TRT Gençlik Korosu, TRTCaz Orkestrası üyeleri türküler söylediler.

Haberin Devamı

       

Eyleme destek veren DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de yaptığıaçıklamada, TRT'nin özerkliğini her saniye biraz daha yitirdiğinisavunarak, “Bunun için mücadele edilmesi gerekiyor. Bu konuda tümdemokratik kitle örgütleri, sendikalar, meslek örgütleri, siyasipartiler ve halka görev düşüyor. TRT, tek taraflı bir yayın kurumuhalinden gerçekten özerk bir hale dönüştürülmeli” dedi.

       

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ise tüm kamunun malı olan TRT'ninözerk bir yapıya kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!