Troya ile Penti de aile içi şiddete karşı

Güncelleme Tarihi:

Troya ile Penti de aile içi şiddete karşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2008 00:00

Hürriyet Gazetesi öncülüğünde, aile içi şiddete son vermek amacıyla yürütülen Acil Yardım Hattı’na Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ile Penti Çorapları da destek verdi.

Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo ve Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’la, Hürriyet Medya Towers’ta dün destek protokolü imzaladı.

HÜRRİYET Gazetesi’nin üç yıldır sürdürdüğü Aile İçi Şiddet kampanyasına Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ile Penti Çorapları’ndan destek geldi. Destek kapsamında, Troya gösterisi için satılan her biletin bir YTL’si Acil Yardım Hattı’na aktarılacak. Penti de tüm çorap paketlerine Acil Yardım Hattı ile ilgili bilgileri içeren broşür koyacak. Vuslat Doğan Sabancı, destekçi firmalar sayesinde, Aile İçi Şiddet Hattı’nı bir yıl daha yaşatmanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi. Şiddet gören kadınlar, yedi gün 24 saat "0212 656 96 96" ve "0549 656 96 96" numaralı telefonları arayarak yardım alabiliyor.

Troya bir kadın hareketi

Kış mevsiminde haftada 10 bin, yaz mevsiminde ise 15 bin kişinin seyrettiği Troya gösterilerinin, biletlerinin üzerinde "Aile İçi Şiddete Son" logosu ile "Acil Yardım Hattı" destek numaraları yer alacak. Gösteriler öncesi Aile İçi Şiddete Son kampanyasının reklam filmleri gösterilecek. Doğan Grubu’yla daha önce bir çok sosyal sorumluluk projesinde yer aldıklarını belirten Erdoğan, aile içi şiddet konusunda bir sanatçı olarak çok duyarlı davrandığını söyledi. Mustafa Erdoğan, aile içi şiddetin çok fazla su yüzüne çıkarılmayıp ört bas edildiğini, konunun araştırılarak gün yüzüne çıkarılması gerektiğini söyledi. Kampanya’nın, Troya gösterileriyle birlikte olmasının sanatsal anlamda ayrı bir önem taşıdığını belirten Mustafa Erdoğan şunları söyledi:

Kasandra’nın önemi

"Genelde Troyalı kadınlar, özelde Kasandra figürü, şiddet görmüş dünyadaki ilk kadın figürlerinden biri. Kasandra bir kahindir ve Troya’nın başına gelecekleri defalarca söylediği halde, erkeklerin köşeli dünyasında bu söylediklerine kimseyi inandıramamıştır. Hem Troyalı erkeklerden hem de daha sonra Troya işgal edilince Akalı erkeklerden şiddet görmüş bir kadın. Aynı zamanda dünyadaki ilk feminist figür. Hektor’un karısı Andromake, Hektor ve Paris’in annesi Hekabe, Amazonların komutanı Pentesilya bunlar hep dünyadaki sembol olmuş kadın figürleri. Bunların ortak özelliği aynı trajediyi yaşamış ve şiddet görmüşler. Troya bir kadın hareketi ve destek verdiğimiz bu kampanyayla çok örtüşüyor."

Penti’den destek

Yılda 25 milyon kadına ulaşarak, çorap pazarının yüzde 45’ine sahip olan Penti Çorapları’nın paketlerinde artık Acil Yardım Hattı’yla ilgili bilgiler yer alacak. Firmanın çeşitli illerdeki 29 mağazasına da broşürler yerleştirdi. Kadının özgürleşmesi, iş ve sosyal hayata katılmasında çorabın önemli yer tuttuğunu belirten Sami Kariyo, "Ürünlerimizle, imza attığımız sosyal sorumluluk projeleriyle özgüvenli ve seçimlerinde kararlı bir kadın dünyası yaratmaya çalışıyoruz. Bu nedenle de kadına yol gösterici sosyal sorumluluk projelerini önemsiyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!