Triad alkollü mendillerle ilgili uyarı

Güncelleme Tarihi:

Triad alkollü mendillerle ilgili uyarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 11:35

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü uyardı: Triad alkollü mendilleri kullanmayın.

Merck'in bazı ilaçları ile aynı kutuda dağıtılan alkollü mendillerin Bacillus cereus bakterisi ile potansiyel kontaminasyonu nedeniyle kaygı duyulduğu için kullanılmaması gerektiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, Pegintron (Peginterferon Alfa-2b) Pen ve Pegintron flakonları ve Intron A (Interferon Alfa-2b) Pen ambalajlarında yer alan alkollü mendillerin Bacillus cereus bakterisiyle potansiyel kontaminasyon riski taşıdığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü internet sitesindeki “Hekimlere, Eczacılara ve Hastalara Önemli Duyuru” başlıklı mektupta şu bilgiler yer alıyor:

“Merck & Co. Inc’in bir alt kuruluşu olan Schering Plough Tıbbi Ürünler Ticaret A.Ş. olarak Amerika Birleşik Devletlerindeki Triad Grup tarafından üretilen alkollü mendillerin, alkollü temizleme mendil ve alkollü temizleme çubuklarının piyasadan çekildiğini bildirmek isteriz.

Triad Grubun geri çekme işlemi, Avrupa, Asya, Asya Pasifik (Japonya hariç), Latin Amerika ve Kanada’daki pazarlara gönderilen Merck’in ilaçları , Pegintron (Peginterferon Alfa-2b) RediPen ve Pegintron flakonları, Intron A (Interferon Alfa-2b) Pen ve Intron A Solüsyon Flakonları ile dağıtılan ve aynı pakette sunulan alkollü mendilleri kapsamaktadır.

Gıda ve İlaç Dairesinin (FDA) Medwatch web sitesinde (http://www.fda.gov/Safety/MedWatch/default.htm) yayınlanan bilgiye göre, geri çekme işlemi Triad Grup tarafından, ürünlerin Bacillus cereus sekterisi ile potansiyel kontaminasyonu ndeniyle duyulan kaygı sonucu başlatılmıştır. FDA iletişim departmanına göre, kontamine alkollü mendillerin, alkollü temizleme mendillerin ve alkollü temizleme çubuklarının kullanımı, immün supresif ve cerrahi operasyonlu hastalar dahil olmak üzere özellikle riskli popülasyonlarda hayatı tehdit edici enfeksiyona neden olabilmektedir.

Türkiye’de ise Pegintron (Peginterferon Alfa-2b) Pen ve Pegintron flakonları, Intron A (Interferon Alfa-2b) Pen ambalajı içerisinde yer alan alkollü mendillerin Bacillus cerreus bakterisi ile potansiyel kontaminasyon riski vardır.
Merck’in ilaçlarının kontamine olmadığı ve Kısa Ürün Bilgisi ve Kullanım Talimatı bilgilerine göre kullanılmaya devem edilmeleri gerektiği bilinmelidir. Ambalaj içerisindeki alkollü mendiller (Alco-Prep) atılmalıdır. Aynı şekilde, hastalar ve sağlık görevlileri Triad Group tarfından üretilen ve Shering Plongh ilaçlarıyla paketlenen alkollü mendiller kullanılmamalıdır ve onun yerine geri çekme işlemi kapsamına alınmayan alternatif alkollü mendiller kullanılmalı ya da izopropil alkolle birlikte gazlı bez kullanılmalıdır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!