Trenler, Irak sınırına tank taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Trenler, Irak sınırına tank taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2007 00:00

ŞIRNAK'ta bölücü teröristlere yönelik operasyonlar sürerken, bölgeye demiryoluyla çok sayıda tank sevk edildi. Siirt'in Eruh İlçesi yakınlarında çıkan çatışmada 2 korucu yaralandı.

Haberin Devamı

Şırnak'ta son günlerde artan askeri operasyonların yanı sıra demiryolu ile Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne üstü açık vagonlarla getirilen çok sayıda uzun menzilli obüs tanklar, Şırnak'ın sınır bölgelerine kaydırıldı. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nden geçen tanklar için yoğun güvenlik önlemi alındı. Tanklar, Uludere İlçesi yakınlarında bulunan Habur 2 Sınır Kapısına doğru götürüldü. Konvoy halinde giden tanklara helikopterler gözcülük etti.

Şırnak'ta bulunan 23'üncü Jandarma Tümen Sınır Komutanlığı'nca yürütülen operasyonlara, Bolu Komando Tugay komutanlığı, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı, Gabar Dağı'nda bulunan Akçay Piyade Tugayı, Şırnak İl Jandarma Alay Komutanlığı, Şenoba Taktik Sınır Alay Komutanlığı, Gülyazı Taktik Sınır Alay Komutanlığı, Beytüşşebap Jandarma Komando Alay Komutanlığı, Silopi Jandarma Hudut Tabur Komutanlığı timleri de katılıyor. Karadan yürütülen operasyonlara Kobra, Süper Kobra ve Sikorsky helikopterleri de destek veriyor.

Haberin Devamı

Ağır ve modern silahlarla donatılan askerler Kuzey Irak sınırında nöbet beklerken, sınır kesiminde yer alan çok sayıda köy korucusu ile özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonlarda zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlanıyor. Bölgede Gruplar halinde olan teröristler çembere alınırken PKK'lıların yuvalandığı alanlar havadan kobra helikopterlerle bombalanıyor. Operasyona 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı ve üst düzey rütbeli komutanlar tarafından bizzat yönetiliyor. Bölge didik didik aranırken PKK'ya ait çok sayıda sığınağın ortaya çıkarılıp imha edildiği, geçiş güzergahlarının tamamen tutulduğu belirtildi.

ERUH'TA ÇATIŞMA: 2 KORUCU YARALI

Bu arada Siirt'in Eruh İlçesi yakınlarındaki Çirav Dağı'nda sürdürülen operasyonlar kapsamında, dün gece bir grup terörist ile sıcak temas sağlandı. Açılan ilk ateş sırasında, korucular 54 yaşındaki Şemsettin Yıldız ve 40 yaşındaki Fetullah Naz yaralandı. Teröristler karanlığın yardımıyla kaçarken yaralı korucular Siirt Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!