Trakya'ya çevreci gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Trakyaya çevreci gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Trakya'da sanayileşmeyle birlikte artan kirliliğe karşı savaş başlatan çevreciler eylemlerini sürdürmekte kararlı. ‘‘Tertemiz Trakya, Pırıl Pırıl Ergene’’ sloganıyla başlatılan mitingin ikincisi 14 Mayıs'ta Çorlu'da gerçekleştirilecek.

Trakya'da hızla gelişen sanayi nedeniyle artan çevre kirliliğinin önlenmesi için çevrecilerin ve çiftçilerin başlattığı protesto mitingleri sürecek. Çiftçiler ve çevreciler. Pehlivanköy'den sonra önümüzdeki ay Çorlu'da biraraya gelecek.

‘‘Tertemiz Trakya Pırıl Pırıl Ergene’’ adıyla başlatılan protesto mitinglerinin ikincisi 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde Çorlu'da gerçekleştirilecek. TEMA öncülüğünde çiftçi kuruluşlarınında katılacağı mitingte kirlilik traktörlerle protesto edilecek. Mitinge Edirneliler suya sevgi, Tekirdağlılar, toprağa saygı, Kırklarelililer ise havaya şükran çelenkleri getirecekler.

TEMA gönüllü temsilcileri, Lüleburgaz'da açtıkları standda, Trakya haritası üzerine siyah bantlar çekerek kirliliğin yayıldığını halka anlatmaya çalışıyor. TEMA Kırklareli Gönüllü Temsilcisi Macit Sabır, Trakya'nın 1975 yılından sonra sürekli bir kirlenmeyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, ‘‘Artık sanayicilerimizin çevreye duyarlı olmalarını bekliyoruz. Çifçilere yaşam hakkı verilmesini istiyoruz. Bu nedenle Pehlivanköy'de başlattığımız protesto mitinglerini tüm Trakya'ya yayacağız. Şu anda 10'un üzerinde miting düzenlemeyi hedefledik. Mitingler Çorlu'dan sonra Babaeski Tarım Festivali, Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Mandıra Güreş Festivali, Alpullu Pancar Fabrikası'nın alımları başlattığı gün ve Muratlı, Saray, Çerkezköy'de devam edecek’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!