Trakya'da kar bekleniyor Doğu donuyor: -31 derece

Güncelleme Tarihi:

Trakyada kar bekleniyor Doğu donuyor: -31 derece
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2002 01:55

Anadolu üzerindeki soğuk hava, özellikle sabah saatlerinde yoğun sisle birlikte önümüzdeki üç gün daha sürecek. Trakya'da ise önümüzdeki üç gün yeniden kar bekleniyor. Doğu Anadolu'da ise ısı eksi 31 derece santigrata düştü.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü‘nden alınan bilgiye göre Trakya Bölgesi, Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk hava ve kar yağışının etkisine girdi. Meteoroloji yetkilileri, bölgede üç gün kar yağışı beklendiğini açıkladılar.

Halen yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkili olan soğuk hava, önümüzdeki üç gün daha devam edecek. Soğuk hava ile birlikte Marmara ve yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis bekleniyor. Güney Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları hafif yağışlı geçecek. Uzmanlar, soğuk hava nedeniyle gece ayazlarının görüleceğine dikkati çekerek, bu bölgelerde don ve buzlanma ile yurdun büyük bir bölümünde görülecek sis nedeniyle vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmalarını istediler.

Doğu’da kar yağışının durmasının ardından başlayan soğuklar, yaşamı felç etti. Ardahan ve Ağrı'da önceki gece hava sıcaklığı sıfırın altına 31 dereceye kadar düştü. Bölgede yaşanan yoğun sis de ulaşımı aksattı. Dün sabah, araçlar trafiğe çıkamadı. Göl ve nehirlerin buzla kaplandığı bölgede, enerji nakil hatlarında arızalar meydana geldi.

Leylek donarak öldü

Sıvas-Ankara Karayolu'nda bir leylek, sıcak ülkelere göç etmekte geç kalınca, yiyecek bulmak için indiği yol kenarında donarak öldü. Soğuklar başlamadan önce, sıcak ülkelere göç etmesi gereken bir leylek, göçetmekte geç kaldı. Sıvas-Ankara Karayolu Yıldızeli İlçesi girişinde yol kenarına inerek kendisine yiyecek arayan leylek donarak öldü. Bölgedeki veterinerler, leyleğin yaralı olması nedeniyle göç edememiş olacağını söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!