Trakya suya gömüldü

Güncelleme Tarihi:

Trakya suya gömüldü
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 15, 2010 12:20

EDİRNE ve Bulgaristan’da etkili olan yağmur, Meriç ile Tunca nehirlerinin debisini artırdı. Nehir yataklarının kenarında bulunan tesisler sular altında kaldı. Meriç İlçesi Adasarhanlı Köyü yakınlarından Yunanistan'a geçmek isterken sel sularına kapılan 15 kaçaktan 7'si mahsur kaldı, 8'i ise kendi imkanları ile kurtularak bir köye sığındı. Kaçakları kurtarmak için bölgeye sivil savunma ekiperi sevk edildi

Haberin Devamı

EVLER SULARA GÖMÜLDÜ - FOTO GALERİ

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

ERGENE NEHRÄ° TAÅžTI
 
Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki Kırkavak Deresi'nden gelen sular Ergene Nehri'nin taÅžmasına neden oldu. TaÅŸkın nedeniyle Uzunköprü'nün Åžahsuvarbey ile Muradiye Mahallesi'nde yaÅŸayan 5 bin kiÅŸi risk altında bulunuyor. TaÅŸkınlar nedeni ile Ä°psala-Meriç ve Uzunköprü-Meriç yolu çift yönlü ulaşıma kapatıldı.  Â
 
Oğulpaşa Deresi’nin taşması sonucu Edirne- Kırklareli yolu ulaşıma kapandı.

Edirne’de 2 haftadır etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte dün gece etkili olan kuvvetli sağanak yağışın ardından Oğulpaşa Deresi taştı. Bu nedenle Edirne- Kırklareli yolu çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Araçlar Hasköy üzerinden Edirne ve Kırklareli’ne yönlendirildi. Yağışlar Edirne’de de birçok evin bodrum katının sular altında kalmasına neden oldu.

Yağışlar Tunca Nehri’nin debisini de artırdı. Nehrin debisi 204 metreküp saniyeye yükseldi. Nehir yatağından çıkarak çevresini tamamen sular altında bıraktı. Sular nehir üzerindeki Kanuni, Fatih ve Yalnızgöz köprülerinin üzerinden akıyor. Taşkın nedeniyle Kasımpaşa Camii, futbol sahası, yazlık evler, balıkçı barınakları, fabrikası, 54'üncü Mekanize Piyade Komutanlığı’na bağlı Mehmetçik Gazinosu da sular altında kaldı.

Meriç Nehri’nin debisi de artışını sürdürüyor. Dün debisi bin 192 metreküp saniye olan Meriç Nehri’nin debisi bin 230 metreküp saniyeye çıktı. Nehrin çevresindeki işyerleri ile kamuya ait birçok sosyal tesis ve bir öğrenci yurdu sular altında kaldı. Küçük araçlar iki nehrin diğer yakasındaki Karaağaç Mahallesi'ne Tunca Köprüsü üzerinde oluşan su nedeniyle güçlükle gidebiliyor.
Meteoroloji müdürlüğü yetkilileri, bugün kentte kuvvetli sağanak yağış beklerken, yağışların perşembe gününe kadar süreceği bildirildi.

Haberin Devamı

SEDDELER GÜÇLENDİRİLİYOR

Meriç Nehri'nde suyun debisinin hızla artması üzerine Bosnaköy'deki seddelerin güçlendirilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınan özel bir izinle seddeler, DSİ ve Yunanlı ekipler tarafından kum torbaları ile güçlendiriliyor.

SINIR KAPISINDA GEÇİŞLER DURDU

Bulgaristan gümrük yolunun taşkın nedeniyle kapanması üzerine, Kapıkule de küçük araç ve tırların geçişi  durduruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!