Trafikte propaganda

Güncelleme Tarihi:

Trafikte propaganda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2011 00:58

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Ümraniye, Üsküdar, Çekmeköy, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik, Tuzla, Kartal’ı ziyaret etti. Sabah 10.30’da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan parti otobüsüyle hareket eden Kılıçdaroğlu, Ümraniye Tepeüstü’nde trafiğe takıldı.

Sıkışıklıkta seçim otobüsü bir TIR’a yanaştı, Kılıçdaroğlu, camdan el sıkıştığı şoföre seçim vaatlerini anlattı. Mazotu 1.5 TL’ye indireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, TIR şoförünün “Örgütlenmemiz engelleniyor. Hakkımızı arayamıyoruz” demesi üzerine “Sendikayı ve örgütlenmeyi destekleyeceğiz” diye konuştu.

Beykoz’da yolda gördüğü, ellerinde CHP bayrakları bulunan kağıt toplayıcılarla bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, Kavacık’ta bir
pastanede kurabiye yiyip çay içti. Kılıçdaroğlu, düzenlenen mitinglerde özetle şunları söyledi:

- Kamyoncuların derdini bilmiyor. Depolarında yağ yakan kamyoncular, hayatından memnun olur mu. Kamyoncu esnafla reklam yapacaklar. İlk önce onun derdini bir dinle.

- 12 Eylül faşizminin doruğa çıktığı bir gün bugün. Bugün halkı için mücadele eden 3 fidanımızı yitirdiğimiz gün. Onları rahmetle, saygıyla anıyoruz. Size bir sözüm var. 12 Eylül ürünü olan AKP’yi alaşağı etmek için çalışacağım. Aldatanlar ve kandıranlar partisidir AKP. Anayasa değişikliğinde 12 Eylül darbecilerinden hesap sorulacaktı. Soruldu mu? Halkı kandırıyorlar. İndireceğim maskelerini bunların.

- 2B arazileri ve konutlarıyla ilgili olarak. Efendim neymiş ‘kimin malını kime vereceksin’miş. Milletin malını millete vereceğiz. Bina yaptı, vergisini aldınız, tapu harcını aldınız. Şimdi diyorsunuz ki ‘ben bunu sana rayiç bedeliyle satacağım’. Herkes kendi konutunun kendi arazisinin tapusunu alacak.

- Türkiye’de milyonlarca yurttaş, genç işsiz. Afişleri koymuşlar. 2023’te işsizliği çözecekmiş. Zaten senin ömrün yetmez. Zaten iktidardın. Çözdün mü? Çözemedin. Herkesin örgütlendiği, sendikal haklara sahip olduğu örgütlü toplum içinde temel amacımız herkese iş herkese aş. Bu bizim temel amacımız. Biz bunu söylerken rantın iktidarını yıkacağız.

- Recep Bey’in sinirleri niye bu kadar bozuk. Çünkü gerçek yüzünü millet görüyor. AKP’nin gövdesini sallıyorum. Dallarını da siz sallayın. Allah rızası için bir meyveleri yok. Şimdi Allah rızası dedim ya, bunu da kullanır. Bereketleri yok. Bereketsiz parti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!