Trafikte kavga gözaltısı

Güncelleme Tarihi:

Trafikte kavga gözaltısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2005 02:17

Ankara Belediye Başkanı Gökçek’in iki oğlu, trafikte kavga ettikleri aileyi darp ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Dayak yiyen aile hastaneye kaldırıldı.

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in iki oğlu önceki akşam trafik nedeniyle çıkan kavga sonucu gözaltına alındı. Sivas’tan eşiyle birlikte Ankara’ya gezmeye gelen ve trafikte önü kesilerek dövülen gazeteci Sirer Doğan, Cumhuriyet Savcısı Ali Kuşçuoğlu’na hastanede verdiği ifadesinde olayı şöyle anlattı:

SİREN ÇALDILAR

Ankara’daki çocuklarımın yanına ziyarete geldim. Saat 22.00 sıralarında çocuklarımla evlerine gitmek üzere hareket ettik. Bayındır Hastanesi’nin önünden dönüş yaptığım sırada siren çalan ve tamponunda ışık yanan 06 AHM 81 plakalı koyu renk BMW marka bir araç bizi sıkıştırdı. Sürekli siren çalıyordu.

POLİSİ ARADIM

Bakanlıklar’a çıktığımızda önümüze geçti. Ara-sıra durarak bizi rahatsız etti. Araçtan inerek neden bu şekilde davrandıklarını sordum. Ancak indiğimiz sırada araç hareket ederek gidiyordu. Atakule’ye geldiğimiz sırada polisi aradım. Ancak aracı durduran olmadı.

KAMALARI VARDI

Dikmen’de araç önümüzde durdu. Arkadan iki araç bizi sıkıştırdı. Bir yere kaçamadık. Vadiden kalabalık bir grup üzerimize geldi. Araçtan inen iki kişiden birinde kama vardı. Bize saldırdılar. Çocuklarım bu şahsın elinden kamayı aldılar. Şahıslardan biri belinden çıkardığı silahla bir el havaya ateş etti. Bunun üzerine kameramı çıkartıp onu fotoğrafladım.

KAZMA SAPI

Kameramı ve cep telefonumu almak için üzerime yüklendiler. Ben bu şahsın kolunu ısırdım. Diğerleri kazma saplarıyla saldırdı beni kurtarmaya çalışan eşime ve çocuklarıma kazma saplarıyla vurmaya başladılar. Ellerinde beş tane cop, üç kazma sapı, bir tane de kama vardı. 12-13 kişilerdi. Polis geldi ambulansla hastaneye kaldırıldık.’

Sirer Doğan, eşi Gülşen Doğan ve oğulları Kaan ve Metehan hastanede tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Poliste fenalaştılar

DOĞAN ailesinin şikayeti üzerine Melih Gökçek’in oğulları Osman ve Ahmet Gökçek’le birlikte 6 kişi gözaltına alındı. Olayda kullanılan silahın Osman Gökçek’in ruhsatlı silahı olduğu ortaya çıktı. Gökçek kardeşler, Emniyet’te ‘fenalaşıyoruz’ deyince Güven Hastanesi’ne gönderildi. Zanlılar polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Osman-Ahmet Gökçek, geçen yıl Başbakan Erdoğan’ın açılışını yaptığı Başkent Gençlik Federasyonu Kongresi’nde anne-babaları ile birlikte protokol sıralarına oturmuştu.

Beni takip ettiler anarşist sandım

AHMET Gökçek’in yakınlarına olayı şöyle anlattığı iddia edildi: ‘Armada’dan dönerken ışıkta bir araçla takıştım. Arabadan siren çaldım; ancak çıkıp flaş patlatarak fotoğraflarımı çekmeye başladılar. Bunun hızla oradan uzaklaşmaya çalıştım, ama beni takip etmeye başladılar. Sonra Osman’ı aradım ve ‘Beni takip ediyorlar, anarşist midirler belli değil. Hemen Dikmen’e gel’ dedim. Osman da bürosu orada olan federasyonunundaki arkadaşlarına haber vermiş. Tam federasyonun yanında durdum ve beni takip eden araçta hemen arkamda durdu. O esnada Osman da kendi arabası ile oraya geldi. Araçtan çıkar çıkmaz üzerimize saldırdılar ve bıçak darbesi ile Osman’ın ceketini boydan boya yırttılar. Osman yaralandı. Osman’ın arkadaşları ise dediği yeri yanlış anlayıp karşı tarafta bekliyorlarmış. Gürültüleri duyunca bizim olduğumuz yere doğru koştular ve karşı tarafı dövdüler. Osman’ın arkadaşlarından biri de karşı tarafın elinde bıçak görünce havaya bir el ateş etti. Kavgadan sonra iki taraf da hastaneye kaldırıldı.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!