Trafikte cinayete rekor ceza: 116 ve 58 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Trafikte cinayete rekor ceza: 116 ve 58 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2007 00:00

Kırıkkale yakınlarında 10 ay önce neden oldukları zincirleme trafik kazasında yanarak ölen altı kişiyi "kasten öldürmek"ten yargılanan Erdoğan Zenger ve oğlu Kenan Zenger, rekor ceza aldı.

Erdoğan Zenger’in kızıyla evli olan Erdal Koray, eşinden boşandı. Bunun üzerine Zenger ve Koray aileleri arasında husumet oluştu. Olay günü iki aile tartıştı. Bunun üzerine Koray ailesi minibüse binerek kaçmaya, Erdoğan Zenger de yanında eşi Nazife ve oğlu Kenan’la birlikte otomobille onları kovalamaya başladı. Çorum’dan Ankara yönüne giden minibüse otomobilden av tüfeğiyle ateş açıldı. Bu sırada otomobil, Neşet Koray’ın kullandığı minibüse arkadan çarpıp, karşı şeride fırlattı. Minibüs karşı yönden gelen kamyonun altına girerek 20 metre sürüklendi ve kamyonla birlikte alev aldı.

Minibüste bulunan Neşet Koray, Erdal Koray, Serpil Koray, Eren Koray ile kamyon sürücüsü Mustafa Bulut yanarak can verdi. Otomobilin minibüse çarması sonucu da, Erdoğan Zenger’in eşi Nazife Zenger yaşamını yitirdi. Kaza sonrası Erdoğan Zenger ve oğlu Kenan Zenger hakkında "6 kişiyi kasten öldürmek" suçundan Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Dünkü duruşmada kararını açıklayan mahkeme, sanıkları "kasten adam öldürmek" suçundan önce 4’er kez ömür boyu, 2’şer kez de ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların duruşmadaki iyi hallerini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, Erdoğan Zenger’in cezasını toplam 116 yıl 8 aya, oğlu Kenan Zenger’in cezasını da 58 yıl 4 aya düşürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!