Trafik kazası haberlerinde kamu yararı esas alınmalı

Güncelleme Tarihi:

Trafik kazası haberlerinde kamu yararı esas alınmalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 22:27

Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, medya ve polis işbirliğinin trafik kazalarını azaltacağını belirterek, “Medya ve polis olarak eminim trafik kazalarının azalması yolunda epey yol alacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’daki 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’nde düzenlenen ‘Trafik Güvenliği ve Medya’ başlıklı panelde konuşan Bildirici, trafik kazaları konusunda medyanın üzerine düşen görevi yapması için 10 maddelik ‘Trafik Kazaları Yazım Kılavuzu’ hazırladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin hazırladığı Gazetecilerin Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne trafik kazaları konusunda madde ekledik; ‘Trafik kazası haberlerinde kamu yararı esas alınmalı. Peşin hüküm içeren ifadelerden kaçınılmalıdır. Ölümlü kazaya karışan otobüs firması ya da şoförü suçlamadan, kazanın oluş şekli kesin hüküm içermeden yazılmalıdır. Fotoğraf ve görüntülerde firmanın ismi ve plaka buzlanmamalıdır’ dedik. Meslektaşlarımız trafik kazalarında araçlarda kim olursa olsun firma isimlerini yazmaktan kaçınmasınlar. Ama onları suçlamadan, önyargısız şekilde.”

BAKMADAN GEÇME!