Trafik canavarına karşı ortak savaş

Güncelleme Tarihi:

Trafik canavarına karşı ortak savaş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2006 00:00

ABD’li Rochelle Sobel, tatil için Türkiye’ye gelen 25 yaşındaki oğlu Aron’u 3 Mayıs 1995’te Bafa Gölü yakınlarında meydana gelen ve 23 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada kaybetti.

Amerikalı anne hayata küsmek yerine, Uluslararası Güvenlik Karayolu Derneği’ni kurarak, kendini trafik canavarıyla mücadeleye adadı. Sobel’in Türkiye’deki en büyük destekçisi ise kızı Selin Uras’ı Bağdat Caddesi’ndeki trafik kazasında kaybeden Boray Uras oldu. Rochelle Sobel, dünyanın dört bir yanında çocuklarını trafik kazasında kaybeden ailelerin hayatlarına yer verdiği ’Güvenli Trafik Bölgeleri Uygulama Rehberi’ adlı kitabı için Boray Uras’la röportaj yaptı.

Sobel, kitapta kendi yaşadıklarını da anlatıyor. Oğlunun ABD’deki tıp eğitimi bitirdikten sonra tatil için Türkiye’yi seçtiğini söyleyen Sobel, "Diplomasını bile almamıştı. Mezuniyet törenine ben katıldım ve diplomasını aldım. Her sabah o diplomaya bakıp ’bu dünyadaki trafik kazalarının sonlanması için çalışmalıyım’ diyorum. Trafik kazasında ölen her yeni insanla sanki benim de canım gidiyor" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!