Trabzon'dan Kanuni yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Trabzondan Kanuni yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 16:15

Trabzon'da, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğumunun 515. yıl dönümü dolayısıyla “Kanuni Yürüyüşü” yapıldı.

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı'nın Kanuni Sultan Süleyman'ın doğumunun 515. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Trabzon Belediyesi toplanan öğrenci ve vatandaşlar, Uzun Sokak'tan başlayan yürüyüşe katıldı.

Kanuni Sultan Süleyman'ın temsili olarak canlandırıldığı ve mehter takımının eşlik ettiği yürüyüş, Ortahisar Mahallesi'ndeki Kanuni Evi önünde sona erdi.
Yağmur nedeniyle Kanuni Evi içerisinde gerçekleştirilen törende konuşan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Kanuni Sultan Süleyman'ın gerek Trabzon gerekse Türk tarihi açısından önemini anlattı.

Kanuni'nin yaptığı çalışmaların daha iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Vali Kızılcık, şöyle devam etti:
“Büyük kanun yapıcı ve lider Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu ve yaşadığı Trabzonumuzun, bir marka şehir olarak tanınması ve geliştirilmesi anlamında son derece önemli bir gün. Zira bugün şehirlerin ve toplumların gelişim süreçlerine baktığımızda hepsinin önemli liderlere sahip olduğunu görüyoruz. Bu anlamda Trabzonumuzun bir kültür ve tarih kenti olmasında Kanuni'nin son derece önemli ve değerli bir yere sahip olduğunu biliyoruz.”

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Ali Baki ise örnek uygulamaları ile Kanuni Sultan Süleyman'dan alınacak çok dersler olduğunu belirterek, Kanuni'nin hem şair hem de büyük bir komutan olduğunu söyledi.

Kanuni'nin görüş ve düşüncelerinin genç nesiller tarafından takip edilmesi gerektiğine işaret eden Baki, “Bu topraklarda biz Mevlana ve Kanuni felsefesini görmediğimiz ve yaşamadığımız zaman, çok büyük problemlerle karşılaşacağımızı bilmemiz gerekir” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışının yapıldığı program, Trabzon Belediyesi mehter takımının verdiği konser ve geleneksel Kanuni pilavı ikramıyla son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!