Trabzon olayında yöneticilere suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Trabzon olayında yöneticilere suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2005 14:24

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi bir grup avukat, Trabzon'da yaşanan olaylara ilişkin bazı yetkililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan avukatlar adına bir basın açıklaması yapan ÇHD İstanbul Şube Sekreteri Hakan Günaslan, Trabzon'da yaşanan olaylara ilişkin bazı yetkililerin açıklamalarını eleştirdi.

  

Günaslan, “Demokratik bir ülkede yaşamak için hak ve özgürlüklerini kullanan halkımıza yönelik yapılan tüm saldırıları ve destekçilerini kınıyor, sorumluların araştırılmasının takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz” dedi.

  

Grup daha sonra, İçişleri Bakanı, Trabzon Valisi, Trabzon Belediye Başkanı, Trabzon Emniyet Müdürü, Genelkurmay Başkanı, Trabzon'da yayın yapan bazı yerel medya kuruluşlarının sorumlu yayın müdürleri ve sorumlu yazı işleri müdürleri hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na verdi.

 

DİYARBAKIR DEMOKRASİ PLATFORMU: TOPLUMSAL GERGİNLİĞİ DERİNLEŞTİREN GELİŞMELERDEN KAYGI DUYUYORUZ

Haberin Devamı
 

Diyarbakır Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Ali Öncü, toplumsal gerginliği derinleştiren gelişmelerden kaygı duyduklarını söyledi.
  
Dağkapı Meydanı'nda toplanan Diyarbakır Demokrasi Platformu üyeleri adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Öncü, aydınlık gelecek yaratmanın yolunun toplumsal barışın tesisinden geçtiğini kaydetti. Öncü, şöyle konuştu:
  
“Türkiye'nin tüm temel sorunlarının Türkiye bütünlüğü içinde ve kutsal değerlerine bağlılık temelinde çözümlenebileceğine olan inancımızı bir kez daha yineliyoruz. Toplumsal gerginliği derinleştiren gelişmelerden kaygı duyuyoruz.”
  
Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!