Toyota üretimi durdurdu

Güncelleme Tarihi:

Toyota üretimi durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 13:09

Japon otomobil üreticisi Toyota Motor, plastik parça tedarikçisinin fabrikasında gerçekleşen büyük grevin ardından, Cumartesi günü Çin’deki ana fabrikasındaki üretimi durdurduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Toyota Pekin yakınlarındaki Tianjin kentinde yer alan fabrikasında üretimi Cuma günü durdurduğunu ve Pazartesi günü üretimin başlayıp başlamayacağından emin olamadıklarını belirtti. 

 

Şirketin sözcüsü Ririko Takeuchi, Tianjin’deki Toyota fabrikasının 420 bin araç üretme kapasitesine sahip olduğunu ve hafta sonu boyunca kapalı kalacağını belirtti. 

 

REKABETÇİLİĞİ TEHDİT EDİYOR       

Diğer yandan Çin ekonomisinin büyümesindeki en büyük etkenlerden biri olan ve sayıları 130 milyon kişiyi bulan iş gücü arasındaki artan memnuniyetsizlik Pekin hükümetinin meşruiyetini baltalama ve ülkenin düşük maliyetli işçi merkezi olma avantajıyla kazandığı rekabetçiliğini sarsma tehdidi yaratıyor.  

 

Haberin Devamı

İstikrardan ödün vermek istemeyen ve ülkede zengin ve fakir arasıdaki uçurum her geçen gün biraz daha artarken, yaşam standardı açısından çizelgenin en altında yer alan bu çalışanlarının hayatlarını daha güzel bir hale getirebileceklerini söyleyen Çinli liderler ise işçilerin grevlerinin yerel medyada yer almasını engelliyor.

 

Diğer bir Japon otomobil üreticisi Honda’nın Çin’in güneyindeki yedek parça fabrikasında geçen haftadan bu yana grev yapılıyor. Çalışanlar Cumartesi günü işlerine gidip yeni bir ödeme anlaşması imzalamaya hazır olduklarını dile getirdi.

 

Honda fabrikası önünde bir araya gelen yüzler işçi arasından bir kadın çalışan “Bütün bu gerilimden sıkıldık. Biz sadece işe geri dönmek ve ne olacağına bakmak istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!