Toskay: "Kanal projesi hedef saptırma"

Güncelleme Tarihi:

Toskay: Kanal projesi hedef saptırma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 12:07

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a kanal projesini hedef saptırma olarak yorumladı.

2007 seçimlerinde cumhurbaşkanının özelliklerine yönelik tartışmalar yüzünden düzgün bir seçim süreci yaşanamadığını, bu seçimlerde de aynı yöntemin izlendiğini kaydeden Toskay, "Vatandaşı oyalamak için çiklet satar gibi kanal projesini gündeme getiriyoruz" dedi.

Antalya Genç İşadamları Derneği’nin (ANTGİAD) Ramada Otel’de dün akşam yapılan toplantısına konuşmacı olarak katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay, Başbakan Erdoğan’ın kanal projesini eleştirdi. Seçim arifesinde Türkiye’nin gerçek gündeminin ve sorunlarının ciddi şekilde tartışılması gerektiğini dile getiren Toskay, "Yeni bir demokratik anayasa yapmamız lazım diyor, Başbakan; evet, doğrudur, yapalım. Peki bu nasıl yapılacak, içinde ne olacak; onları da halkın karşısında sağlıklı bir şekilde tartışmamız lazım" diye konuştu.

’ÇİKLET SATAR GİBİ’

2007 seçimlerinde de Türkiye’nin esas sorunlarının tartışılamadığını vurgulayan Tunca Toskay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı seçtik mi, seçmedik mi; cumhurbaşkanının özellikleri ne olacak? Ağlama, sızlama, gerginlik arasında seçime girdik, seçimi yaptık. Şimdi ne yapıyoruz? Yine bir takım gerginlikler var. Onun dışında da vatandaşı oyalamak için çiklet satar gibi kanal projesi vesaireyi gündeme getiriyoruz. Ben soruyorum İstanbul’a bir kanal projesi yapılacak, bunun maliyetinin ne olduğunu hiç kimse tahmin edemiyor. 50 milyar dolardan 200 milyar dolara kadar çıkan rakamlar var. Peki, o kanalın Antalya’daki çiftçiye, turizmciye, küçük işletmeciye faydası var mı? Bunların hepsi hedef saptırmadır."

EVRAK ELLERİNDE

MHP’nin de yer aldığı 57’nci hükümet dönemine ilişkin iktidar kanadından yöneltilen ekonomik eleştirilere de yanıt veren Toskay, "Bugünkü iktidar devamlı olarak şunu söylüyor: Sizler bankaları Türk milletinin kafasına yıktınız, biz geldik şöyle yaptık. Bizim bütün evraklarımız, 8.5 yıldır bugün hükümeti yöneten AKP iktidarının elinin altında. Bankaların içinin boşaltılmasına sebebiyet verecek hükümetimize ait bir tek evrak ortaya koyamadılar, koyamazlar da" ifadelerini kullandı.

Bugünlerde yayınlanan anketlerin tamamına yakınının toplumun nabzını tutmak amacıyla değil, toplumu belli bir istikamete yönlendirmek amacıyla yapıldığını belirten Tunca Toskay, "Son bir haftada ise ciddi bazı araştırma kuruluşları gerçeğe yakın tahminleri açıklamaya başlarlar. O da, eğer seçim sonuçlarını tutturamazlarsa bir dahaki seçime kadar özel sektörden herhangi bir iş alamazlar. Anketlerle ilgili son oylamaları beklemek lazım" dedi.

Toskay, işadamlarından gelen terörle ilgili bir soru üzerine, partisinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş felsefesi olarak gördüğü Anayasa’nın ilk 3 maddesine dokunulmaması tezini çok enerjik bir şekilde savunduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!