Torunu akülü arabaya kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Torunu akülü arabaya kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2012 12:06

AYDIN’ın Nazilli İlçesi’ne bağlı Bozyurt Köyü’nde, doğuştan yürüme engelli torunu 8 yaşındaki Burcu Akbolca’ya akülü araba alabilmek için mavi kapak toplarken beyin kanaması ve kısmi felç geçiren 64 yaşındaki Hüseyin Eşsiz’i rahatlatacak haberi, Nazilli Belediye Başkanı MHP’li Haluk Alıcık verdi.

İlçede "Fedakar Dede" olarak anılmaya başlayan Hüseyin Eşsiz’i Nazilli Devlet Hastanesi’nde ziyaret eden Başkan Alıcık, "8 yaşındaki Burcu Akbolca’ya akülü arabayı biz hediye edeceğiz. Senin için rahat olsun" dedi.

ETİBANK’tan emekli olan ve biri kız iki çocuk sahibi Hüseyin Eşsiz’in, 24 Şubat 2004 tarihinde ikiz torunları dünyaya geldi. Eşsiz’in bu mutluluğu torunlarından birinin özürlü olduğu haberi ile kısa sürdü. Eşsiz, merkezi sinir sistemi hastalıklarından ’Meningomiyelosel’ hastası olarak dünyaya gelen Burcu Akbolca ve ikizi Açelya’yı üzerlerine titreyerek büyüttü ve onlar için her türlü fedakarlığı göze aldı. Hüseyin Eşsiz, yürüme engelli torunu Burcu Akbolca’ya akülü araba almak için mavi kapak toplamaya başladı, hem kendisini hem de çevresini seferber etti. 160 kilograma yakın mavi kapak toplayan fedakar dede, yaşadığı strese daha fazla dayanamayarak evinin önünde beyin kanaması ve felç geçirerek Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İki gün yoğun bakım ünitesinde yatan Hüseyin Eşsiz daha sonra hastanenin Nöroloji Servisi’ne yatırıldı.

DHA’nın haberiyle dedenin çabasını, kamuoyunda yankı buldu. Yurtiçi ve yurt dışından telefonla arayan vatandaşlardan bazıları ellerinde bulunun mavi kapakları dedeye göndermek istediklerini, bazıları akülü araba için yardım etmeye hazır olduklarını, bazıları da eğer küçük toruna ameliyat gerekiyorsa her türlü desteği verebileceğini bildirdi. Hüseyin Eşsiz’e mutlu haberi ise Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık verdi.

101’İNCİ AKÜLÜ ARABA BURCU’YA

Nazilli Devlet Hastanesi’nde yatan ve torunlarına kavuşmak için gün sayan Hüseyin Eşsiz’i ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ileten Haluk Alıcık, "Olaydan haberdar olur olmaz akülü araba siparişi verdik. Bugüne kadar engelli vatandaşlarımıza 100 akülü araba teslim etmiştik. 101’incisi de Burcu Akbolca’ya hediye edeceğiz. Senin için rahat olsun. Ama teslimat için senin taburcu olmanı bekliyoruz. Akülü arabayı torununa birlikte götüreceğiz" dedi.

Hasta yatağında mutluluğu yüzünden okunan Hüseyin Eşsiz ise Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!