Torunlar’dan Büyükdere’ye iki hamle

Güncelleme Tarihi:

Torunlar’dan Büyükdere’ye iki hamle
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2012 10:01

Haberin Devamı

Sektörün önemli oyuncularından Torunlar GYO, bu yıl içinde Büyükdere Caddesi üzerinde iki yeni projeye başlıyormuş. Bunlardan ilki, Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadı arazisi üzerinde Aşçıoğlu ve Kapıcıoğlu ile ortak proje. İsmi henüz sır gibi saklanıyor. Kasım ayında inşaatına başlanması planlanıyordu. Proje şu an ruhsat aşamasında olduğundan, önümüzdeki günlerde satışa çıkarılacak. İstanbul’un göbeğinde yapılacak proje 2014’te bitirilecek.

Nisan ayında İstanbul 2. İdare Mahkemesi, Ali Sami Yen Stadı ve yanındaki eski Likör Fabrikası yerine inşaatına başlanan projeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermişti. “Yeşil alan yok ediliyor, kentin dokusu bozuluyor” diye projeye itiraz eden CHP Şişli Belediye Meclis üyeleri, “Bodrum katların emsale dahil edilmediği “ gerekçesiyle yargıya taşımıştı. (Yani 2,50 olan emsal, 4,50 emsale yükseltilmiş ve inşaat hakkı yüzde 80 oranında arttırılmış.) Mahkeme de 2 Nisan 2010’da tasdik edilen imar planına yönelik yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Bunun üzerine TOKİ, yürütmeyi durdurma kararı için Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz etmişti; ancak bu talep de geri çevrilmişti. Bu karar nedeniyle geçen yıl satışa çıkması planlanan proje, 1 sene ertelenmiş oldu. Sonrasında Torunlar GYO yürütmeyi durdurma kararının iptali ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

Haberin Devamı

“27.04.2011 tarihinde Arsa maliki TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından Ali Sami Yen Stadyumu’nun arsasının bulunduğu alan ile ilgili olarak, İstanbul 2.İdare Mahkemesinde açılan bir davada, Plan notlarının 4/a ve 8 nci maddesinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verildiği ve kararın kaldırılması için Bölge İdare Mahkemesine itiraz edildiği bildirilmişti. Bu defa Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütmenin durdurulması için açılan davanın reddine karar verildiği bildirilmiştir. Red kararı ile yürütmenin durdurulması nedeniyle ortaya çıkan hukuki sonuçlar tamamen ortadan kalkmıştır.”

Satış ofisi kuruluyor
Geçenlerde arazinin önünden geçerken dikkatimi çekti. Satış ofisinin yapımına başlanmış. Ödüllü mimar Emre Arolat’ın tasarladığı proje, ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşan, toplam 1 milyar TL’lik bir yatırım. Arolat, merakla beklenen bu projeyi bitkilerin güneşe doğru yönelmesi anlamına gelen “tropizm” yorumundan esinlenerek tasarlamış. Bu tasarım sayesinde üç blokun tüm cepheleri, başta İstanbul Boğazı olmak üzere Marmara Denizi’ne kadar uzanan kentin farklı panoramik manzaralarını katlarına taşıyacak. Rezidans daireler 1+1’den 4+1’e kadar çeşitli metrekarelerde dairelerden oluşacak.

Haberin Devamı

Diğer proje: Torun Tower
Torunlar, TMSF üzerinden Uzanlar’a ait bu araziyi 2006 yılında almışlardı. 45.9 milyon dolara alınan bu arazi, şehrin en değerli ve en yoğun ticari bölgesi olan Büyükdere Caddesi üzerinde… Gayrettepe Metro İstasyonu’na doğrudan bağlantısı da olacakmış üstelik… 34 katlı gökdelen olarak planlanan projenin, modern mimarisi ve inşaat teknolojisi ile şehrin simge binalarından biri olmaya aday olduğu söyleniyor. Tamamı kiralama amaçlı kullanılabilecek A sınıfı ofislerden oluşuyor. Ofislerin kule ve yatay olarak ayrıldığı Torun Tower’da kule tipi ofis katı, ortalama 1.600 metrekare alanıyla, İstanbul’un en büyük kiralanabilir kule ofis katı olma yolunda ilerliyor. Torunlar, bu proje için de  “LEED” (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Sertifikası’na başvuracakmış. 400 milyon TL yatırım değeri olan projede ofisler satılmayacak, sadece kiralanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!