Torundan Türkler'e gözyaşı

Güncelleme Tarihi:

Torundan Türklere gözyaşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Merter'deki evinin önünde 19 yıl önce öldürülen DİSK Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler mezarı başında anıldı. Dedesini hiç göremeyen 13 yaşındaki Ece Soydan, törende gözyaşlarını tutamadı. Türkler'in eşi Sebahat Türkler, ‘‘Acım, 19 yıl değil de, 19 gün önceki kadar taze. Adalete güvenmiyorum. Kocamın katillerini devlet sakladı. Deliller de yok edildi. Her şey danışıklı dövüş’’ dedi.

Merter'deki DİSK Genel Merkezi'nde bir araya gelen sendika yöneticileri, işçiler, Türkler'in eşi Sebahat Türkler, kızları Nilgün, Yasemin ve torunu Ece Soydan, saat 10.30 sıralarında, cinayetin işlendiği evin önüne doğru alkışlı yürüyüş yaptı.

Topkapı'da, mezardaki törene DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak da katıldı. Budak, ‘‘Günümüzde sosyal hayatta gelişme değil, gerileme var. Çünkü parlamento desteği yok. Yeni şekillenmelere ihtiyaç var. Sol birarada olmadığı sürece, sağ bu kadar egemen olduğu sürece sıkıntılar devam eder. Çetelerin arkasındakiler hesap vermez. Ekonomik ve siyasal mücadeleye gerek var’’ dedi.

Kemal Türkler'in 12 yaşındaki torunu Ece de gözyaşlarını tutamadı. Kızını teselli eden Nilgün Soydan, ‘‘Babamın katili Ünal Osman Ağaoğlu'nu teşhis ettim. Yıllardır o anı bekliyordum. Yüzüme bakamadı bile. Adalet yerine geldiği zaman tamamen rahatlayacağım, huzur bulacağım’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!