Torpile ÖSYM darbesi

Güncelleme Tarihi:

Torpile ÖSYM darbesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Memur alım sınavlarındaki torpile son veriliyor. Halen TBMM Komisyonu'nda görüşülen kadro kanunundaki değişikliğe göre bundan böyle tüm memur sınavlarını ÖSYM yapacak.

Kolay tayin yok

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanan ve maddelerine geçilen tasarıda şu yenilikler var: Kamuda kadrolar, her üniteye göre ‘Çakılı’ hale gelecek. Eş durumu hariç, personelin görev yerinden bir başka yere atanması veya görevlendirilmesi yapılmayacak.

Zorunlu iki yıl

İlk defa kamu kurum ve kuruluşunda görev alacaklar, ilk 6 yıl içinde mutlaka iki yıl kalkınmada öncelikli yörede hizmet verecekler. Genel idare hizmetleri hariç; teknik ve sağlık hizmetinde görev alacaklar bu şekilde istihdam edilecekler.

Artık kayırma yok

Bundan böyle adaylar, ÖSYM sınavı ile doğrudan atanacağı için, ne adaylar, ne milletvekilleri, ne de bürokratlar yorulacaklar. Böylece, kimse haksızlığa uğradığını savunamayacak, sınav konusunda ‘torpil, kayırma, usulsüzlük’ gibi şaibe ve spekülasyonlar olmayacak.

İlk adım SSK'dan

SSK Genel Müdürlüğü de halen mevzuatta yeri olmamasına rağmen 2 bin 688 sağlık personeli almak için ÖSYM'ce 3 tercihe dayalı tek aşamalı, mülakatsız sınav yapıyor. 23 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak sınavda başarılı olan adaylar tercih ettikleri ünitelere 1 yıllık sözleşme ile atanacak.

Herkes çok memnun

SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu, torpil için arayan bakan ve milletvekillerine sistemi anlattığını ve herkesten ‘Allah razı olsun. Dünya varmış’ cevabı aldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, torpil isteyenlere de ‘‘Size yapabileceğim tek torpil, Allah'a dua etmek’’ dediğini söyledi.

84 bin 159 kişi

Halen aralarında Sağlık, Adalet, Çalışma ve Tarım Bakanlığı ile SSK'nın da bulunduğu pek çok kurumun, toplam 84 bin 159 kişilik kadro talebi bulunuyor. Yasa çıktığında bu kuruluşların tüm kadroları, ÖSYM yöntemi uygulanarak alınacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!