Torpil isteyen merkeze

Güncelleme Tarihi:

Torpil isteyen merkeze
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Valiler kararnamesi

İçişleri Bakanı Tantan valiler kararnamesi hazırlattı. Emnniyet Genel Müdürü Genç vali oluyor, yerine Tahsin Baş geliyor. Ecevit'ten torpil isteyen Kütahya Valisi Acun merkeze alınıyor.

VALİLER kararnamesi hazırlayan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, göreve getirdiği Emniyet Genel Müdürü Turan Genç'i vali yapıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne şimdiki Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Baş'ı atayacak olan Tantan, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'i de Kırklareli Valiliğine getiriyor. Koalisyon partilerinin liderlerine sunulma aşamasına gelinen valiler kararnamesiyle çok dikkat çekici değişiklikler yapılıyor. Bunlardan biri Başbakan Bülent Ecevit'in Şanlıurfa gezisinde DSP konvoyunu bölmekten sorumlu tutulan Şanlıurfa Valisi Şahabettin Harput ile Emniyet Müdürü Orhan Okur'un merkeze alınmaları. Diğer ilginç değişiklik ise Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne atanan Kemal Nehrozoğlu'nun yerine İzmir Valisi olması için Başbakan Ecevit'e mektup yazan Kütahya Valisi Utku Acun'un merkeze çekilmesi. Böylece, mektubu ‘torpil isteği’ diye yorumlayan Ecevit, bu tür talepleri karşılamayacağını göstermiş oluyor.

İLGİNÇ ATAMALAR

Valiler kararnamesiyle bazı emniyet müdürleri de yer değiştiriyor. İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir Kırklareli valiliğine atanıyor. Uzun süredir vali olmak için bekleyen Özdemir, bu amacına ulaşırken, kendisinin boşalttığı koltuğa Nesim Malki cinayetinin çözülmesi ve Erol Evcil'in yakalanması operasyonlarına imza atan Bursa Emniyet Müdürü Aydın Genç oturtuluyor. Kararnameye göre, batı illerinden birine vali yapılması beklenen Emniyet Genel Müdürü Turan Genç'in yerini de Genel Müdürü Yardımcısı Tahsin Baş alıyor. Böylece Tantan, kendi getirdiği müfettiş kökenli Genç'in yerine personelci birini atamış oluyor. Kararnameyle İstanbul vali yardımcılarından bazıları valiliğe yükseltilirken bazı diğer değişiklerin de şöyle olması bekleniyor:

Personel Genel Müdürü Hasan Pakir ile yardımcısı Nuri Okutan valiliğe terfi ederken, Ankara Vali Yardımcılarından biri MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin talebi üzerine Osmaniye valiliğine, bu ilin valisi Ümit Karahan merkeze, Kırıkkale Valisi Memduh Oğuz Sıvas'a, Nevşehir Valisi Mehmet Yılmaz merkeze, Iğdır Valisi Ömer Türk ile Hatay Valisi Yener Rakıcıoğlu sağlık gerekçeleri ile merkeze, Çorum Valisi Atıl Üzelgün veya Balıkesir Valisi Alaaddin Yüksel İzmir valiliğine atanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!