Toroğlu bombaları

Güncelleme Tarihi:

Toroğlu bombaları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2009 12:43

Referans Gazetesi'nden Kenan Başaran'ın sorularını yanıtlayan ünlü spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu, federasyondan futbola, Başbakan Erdoğan'dan MHP'ye, bir çok soruya açık yüreklilikle cevap verdi. İşte o uzun röportajdan satır başları:

Haberin Devamı

İŞTE ERMAN TOROĞLU RÖPORTAJININ TAMA...

 

DÖVİZ, TL VE BORSA

Yumurtalarımı sepetlere bölerim: Döviz, TL ve borsa. Kazanmam ama kaybetmem de. Krize hazırlıklıydım. Ama az hasar aldım. Gayrimenkul ve ticarete pek girmedim. Ev ve bir iki arsa var o kadar.

 

AHMET'E EMEĞİM ÇOK

Ahmet Çakar iyi çocuktur. Kurşunlanma olayından sonra değişti. Bayağı bir tesir etti. Zor günler geçirdi. Hakemken ona çok şey izah etti, gösterdim ve yaşattım. Bayağı emeğim vardır onda.

BAHÇEDEN 500 TL KAZANIYORUM

Bahçem duruyor. Portakal ve limondan şeftali ve kayısıya döndüm. Ayda 500 lira kazanıyorum. Çok iyi para değil mi? Komik. Türk tarımı iğrenç durumda. Babadan kaldığı için tutuyorum.

 

Haberin Devamı

KABZIMALLIK AŞAĞILANIYOR

Bana "kabzımal" diyerek kabzımalları aşağılıyorlar kafalarına göre. 20 sene top oynadım ve milil oldum. 5'i FIFA olmak üzere 10 yıl da hakemlik yaptım ama futboldan anlamazsın sen sen kabzımalsın diyolar.İyi peki anlamam.

 

KAZMAYA 100 BİN LİRA

Futbolculuğum için "kazam" diyorlar, olabilir. Defans ve sert oynadığım içindir belki. Ben 1968'de Ankaragücü'ne 100 bin liraya transfer oldum. Saysan odaya sığmazdı.

 

BANA FUTBOLU HINCAL ÖĞRETTİ

Hıncal Uluç'tan çok şey öğrendim! Bana futbolu, hakemliği öğretti sağolsun! O topu çok iyi bilir. Milli Takım'da falan oynadı! Karşılaştığımızda merhaba derim o kadar. Eskiden de samimiyetimiz yoktu ki. İş arkadaşlığımız oldu.

 

KUŞ UÇARSA ADİYİM

Taraftarı aleyhimde kulüp başkanları bağırtıyor. Mesela Aziz Yıldırım istemesin stadın üzerinde kuş uçarsa adiyim. O kuşu vururlar. Bu kadar tehlikeli ve etkiliysem benimle iyi geçineceksin. Bu sefer de gülüyorlar.

 

DENİZ GEZMİŞ İLE MERHABAM VAR

Haberin Devamı
 

68'liyim. Kitapta solcuydum. Deniz Gezmiş ile merhabamız vardı. Kızıldere'de ölen Sinan Kazım Özdoğru sınıf arkadaşımdı. Bugün eski sağcı ve solcular parada birleşti.

 

BAŞBAKAN ERDOĞAN'I SAĞMALI

AKP'ye oy vermem ama Recep Tayyip Erdoğan'dan spor dünyası faydalanmalı. Önüne götürülen projelere sıcak bakıyor. Galatasaray stadı onun sayesinde yapıyor. Ben yönetici olsam bu başbakanı sağarım.


MHP'YE OY VERDİM ELİM KIRILSIN

Son genel seçimde CHP ile ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarsınlar diye MHP'ye oy verdim. Ama elim kırılsaydı da vermeseydim. Çünkü CHP ile ortak hareket etmediler. CHP de çakma çarşafa sarıldı. AB'ye karşıyım zaten bizi almazlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!