Törende torun sevgisi

Güncelleme Tarihi:

Törende torun sevgisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2006 01:26

Orgeneral Hilmi Özkök, Genelkurmay Başkanı forsunu üniformasından çıkarıp Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a takarken duygusal anlar yaşandı. Büyükanıt, Özkök’ün elini sıkmak için hamle yaptığında Özkök, Büyükanıt’a sarıldı. Büyükanıt bu ruh haliyle yaptığı konuşmasından sonra "Kendimi zor tuttum" dedi ve şunları söyledi:

"İlk defa resmi bir törende kucaklaştık. Konuşma öncesinde olanlar beni çok duygulandırdı. Beni kendine çekip ’Gel buraya’ dedi. Askerlikte silah arkadaşlığı kavramı çok önemlidir, kardeşlikten de önemlidir. Kanunu, kuralı rütbesi, sınıfı yoktur. Bir er ve Büyükanıt silah arkadaşı olarak aynıdır." Törenin ardından bir resepsiyon düzenlendi. Özkök’ün torunu Beren ile Orgeneral Büyükanıt’ın torunu Bengisu, kameriyeye gelince başta Cumhurbaşkanı eşi Semra Sezer olmak üzere herkesin ilgi odağı torunlar oldu. Emeklilik yaşamıyla ilgili sorular üzerine Orgeneral Özkök, "Bu yaştan sonra siyaset yapmam, yapamam. Yaşımda, yapımda müsait değil. İzmir’de General Amiral lojmanı var. Urla’daki ev tamamlanıncaya kadar orada kalacağız" dedi.

Özkök eleştiriler için "Alay eder gibi küçümser gibi yayınlar insanı üzüyor. Ama her türlü eleştiriye açığız. Benim hakkımda çok şeyler söylendi üzüldüm ama herkese teşekkür ettim" dedi. Özkök, Genelkurmay’dan çıkarken aracıyla kavşaktan geçerken kaldırımdaki halk tarafından alkışlandı. Orgeneral Büyükanıt, konuşmasındaki ’Hesaplarını verecekler’ sözünün yanlış anlaşılmamasını istedi. Sözkonusu cezayı kendisinin değil adaletin vereceğini belirten Büyükanıt, "Yasa dışına çıkan cezasını bulur" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!