Töre cinayetinde şok itiraflar

Güncelleme Tarihi:

Töre cinayetinde şok itiraflar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 00:00

İngiltere’yi karıştıran namus cinayeti davasında, İranlı bir Kürt gencine aşık olan kızı Banaz’ı öldürtmek için kiralık katil tutan Iraklı Kürt baba Mahmud, kardeşiyle birlikte ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kiralık katil Muhammed Hama da en az 17 yıl demir parmaklıklar ardında kalacak.

İNGİLTERE’yi dehşete düşüren namus cinayeti davası dün sonuçlandı. Kardeşi ve arkadaşıyla birlikte plan yapıp, bir İranlı Kürt’ü seven 20 yaşındaki kızı Banaz Mahmud’u öldürten baba Mahmud Mahmud ve kardeşi Ari Mahmud, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kiralık katil Muhammed Hama (31) da en az 17 yılını demir parmaklıklar arkasında geçirecek. Suçlu bulunan iki aile üyesi ise Irak’a kaçtı.

Yargıç Brian Barker, işlenen suçun "barbarca" olduğunu söyledi. 1.8 milyon Müslüman’ın yaşadığı İngiltere’de her yıl daha fazla namus cinayeti işlendiği belirtilirken, müebbet hapis cezalarının caydırıcı olması umut ediliyor.

Cinayetin ardından hapishanede bir mahkumla yaptığı konuşma dinleme cihazına takılan kiralık katil Hama’nın, kahkahalar eşliğinde, "Önce çırılçıplak soydum. 2 saat boyunca döve döve tecavüz ettim. Ben öldürmek için kızın boynunun üstünde tepiniyordum. Çok zor geberdi. " dediği tespit edildi.

POLİS YARDIM ETMEMİŞTİ

Güney Londra’daki Mitcham’da 2006 yılında işlenen cinayetin nedeni, ailesi 1998 yılında İngiltere’ye iltica eden Iraklı Kürt Banaz Mahmud’un, Rahmet Süleymani adlı İranlı bir Kürt’e aşık olmasıydı. Ailesi, 17 yaşındayken zorla evlendirdi Banaz’ı. Dayak ve evlilik içi tecavüz nedeniyle kısa süre sonra kocasından ayrılan Banaz’ın, aşiretlerinden olmayan biriyle birlikte olduğu öğrenilince, ölüm fetvası verildi.

Fazla "Batılı" olduğu için ailesi tarafından öldürüleceğini anlayan ve babasının tacizine de uğrayan Banaz, önce kardeşinden işkence görüp hastanede yattı. 2005 yılının aralık ayında polise başvurup amcasının kendisini öldüreceğini söyledi, fakat hasta yatağında çektiği videoya ve gönderdiği mektuplara rağmen İngiliz polisinden yardım göremedi.

Sonunda geçen yılın ocak ayındaki korkunç cinayet yaşandı. Sevgilisi Süleymani’nin polise başvurması üzerine, telefon kayıtları incelendi ve üç ay sonra ceset ortaya çıkarıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!