Töre adaleti

Güncelleme Tarihi:

Töre adaleti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2002 01:53

Gaziantep'te öz yeğeni Fatma Kırmızı'yı (16) uyuşturucuya alıştırarak erkeklere pazarladığı iddiasıyla aranan Hüseyin Yılmaz (27), bir yandan da dört kardeşiyle birlikte, fahişelik yaptığı gerekçesiyle 'Aile meclisi kararı' alıp, kız kardeşi Hatice Yılmaz'ı (25) öldürdü.

İddiaya göre olay şöyle gelişti: Mehmet (38), Hasan (34), Zekeriya (29), Hüseyin (27) ve Tahir Yılmaz (22) kardeşler, 4 yıl önce evden kaçan kız kardeşleri Hatice'nin izini buldu. Ağabeyleri, Hatice Yılmaz'a, ‘‘Seni öldürmeye karar verdik. En iyisi sen şu ilacı iç’’ diyerek verdikleri tarım ilacını içmeye zorladı.

Ağabeyi başından vurdu

Hatice Yılmaz, içtiği ilacın etkisiyle kıvranırken Hasan Yılmaz, kız kardeşinin başına iki el ateş ederek öldürdü. Bu sırada, Hatice Yılmaz'ı erkeklere pazarladığı öne sürülen Ziya Boztepe (32) kaçmayı başardı. Silahıyla teslim olan Hasan Yılmaz'ın yanı sıra, diğer 4 kardeşi de gözaltına alındı. Sorgulamada, 'infaz kararını' verenlerin arasında bulunan Hüseyin Yılmaz'ın, 20 gün önce amcası Şaban Kırmızı tarafından öldürülen yeğeni Fatma Kırmızı'yı uyuşturucuya alıştırdığı ve erkeklere pazarladığı ortaya çıktı. Soruşturma sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!