Toptan: Terörle belli ki daha boğuşacağız

Güncelleme Tarihi:

Toptan: Terörle belli ki daha boğuşacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 11:47

TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Türkiye olarak terörle boğuşuyoruz, belli ki bir süre daha boğuşacağız” dedi.Köksal Toptan, “Bütçe Sürecinde Parlamentonun Değişen Rolü” konulu uluslararası sempozyuma katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da Vali Haluk İmga ve Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Toptan, Belediye Başkanı Kaptan'ı ziyareti sırasında, Türkiye'nin ciddi şekilde terörle mücadele etmek zorunda kalan ülkelerin başında geldiğini hatırlatarak, teröre karşı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yapılması gereken her şeyin yapılacağını söyledi.

“Türkiye olarak terörle boğuşuyoruz, belli ki bir süre daha boğuşacağız. Terörle mücadele çok kolay değildir” diyen Köksal Toptan, terörün küresel bir tehdit olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Terörün ne zaman kimin kapısını çalacağı bilinmez. Şu anda biz ciddi şekilde terörle mücadele etmek zorunda kalan ülkelerin başında gelmekteyiz. Şunu da biliyoruz, başkaları tarafından desteklenmezse, lojistik destek sağlanmazsa, istihbarat ve psikolojik destek sağlanmazsa terör örgütlerinin büyümesi ve gücünü koruması mümkün değildir. Bizim uğraştığımız terörün böyle bir boyutunun olduğunu da biliyoruz. Bu nedenle sorumlu olanlara sorumluluklarını yerine getirmeleri için sık sık çağrı yapıyoruz. Ancak şu bilinmelidir ki Türkiye terörde güvenlik boyutu itibariyle şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yapılması gereken her şeyi yapacaktır. Bunda Türkiye'nin bir zafiyet göstermesi mümkün değildir.”

Haberin Devamı

Bugün TBMM'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışına gönderilmesine dair tezkerenin müzakeresi ve oylamasının yapılacağını hatırlatan Toptan, TBMM'nin bu konuda çok duyarlı, dikkatli ve sorumluluğunun bilinci içinde olduğunu söyledi.

TEMEL HEDEFİMİZ TÜRKİYE'NİN BÜYÜK VİZYONUDUR

Köksal Toptan, bir taraftan terörle mücadele eden Türkiye'nin bir taraftan da kalkınmaya devam ettiğini bildirdi.
“Türkiye demokrasisini daha geniş alanlara yaymak suretiyle birey hak ve özgürlüklerin ivme kazanmasını sağlamak üzere, parlamentonun, devletin çeşitli kurumları ve hükümetin önemli çalışmalar yaptığını” belirten Toptan, AB vizyonunun da bunu gerektirdiğini söyledi.


TBMM Başkanı Toptan, şöyle dedi:
“Biz kalkınmada ve demokraside batı ülkelerinde ne varsa, Atatürk'ün bize hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinde ne varsa, onları Türkiye'ye getirmek için uğraşıyoruz. Bu hepimizin görevidir. Burada şu siyasi parti bu siyasi parti yoktur. Topyekun Türk milleti vardır. Türk milletinin bir vizyonu, bir hedefi vardır. Elbette bu hedefe varmada çeşitli yol ve yöntemler ortaya çıkacaktır. Çeşitli siyasi partilerin ayrı önerileri olacaktır. Zaten herkes aynı şeyi düşünse, aynı şeyi önerse, aynı politikayı izlese farklı siyasi partilere ihtiyaç kalmayacak. Bizim farklılıklarımız, bizi temel hedeflerimizden alıkoymamaktadır. Bu temel hedef Türkiye'nin büyük vizyonudur. 2023 vizyonudur. Bunun için hepimiz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!