Toprak altında kalan baba-oğul defnedildi

Güncelleme Tarihi:

Toprak altında kalan baba-oğul defnedildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2008 15:10

RİZE’nin Pazar İlçesi'nde, meydana gelen heyelanda evlerine dolan toprak kitlesinin altında can veren Özcan Çelik ile 1.5 yaşındaki oğlu Efe toprağa verildi. Feci olayda eşi ve oğlunu kaybeden Yeliz Çelik, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.

Sahil Cami’sinde düzenlenen cenaze törenine, ailenin yakınları ile Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz, AKP Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da çelenk gönderdiği gözlendi. Eşi ve oğlunu kaybeden Yeliz Çelik tören boyunca ağladı. Eşi ve oğlunun tabutunun başından biran olsun bile ayrılmayan ve ağıtlar yakan acılı anne Çelik, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Özcan Çelik ile oğlu Efe Çelik’in cenazeleri Soğuksu Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

ENKAZ KALDIRILMADI

Bu arada, heyelanın yaşandığı bölgede henüz enkaz kaldırma çalışmalarına başlanmadı. Savcılığın, uzman kişilerlerle bölgede detaylı inceleme yapacağı bildirildi. Olay sonrasında olası bir tehlikeye karşı önlem olarak boşaltılan 9 katlı Alpay Apartmanı ile yanındaki 6 katlı binaya kimsenin girmesine de izin verilmiyor.

ÖLÜM SAHUR VAKTİNDE GELDİ

Soğuksu Mahallesi'nde önceki gün 04.30'da meydana gelen olayda, şiddetli yağmurda yamaçtan kopan toprak kütlesi 9 katlı Alpay Apartmanı’nın zemin katındaki duvarı yıkıp evin arka tarafındaki odaya dolmuş, 1.5 yaşındaki oğlu Efe’yi kurtarmaya çalışan Özcan Çelik, gelen ikinci toprak kütlesinin altında kalarak oğlu ile birlikte can vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!