Topbaş: Bu sonuçtan alacağımız dersler var

Güncelleme Tarihi:

Topbaş: Bu sonuçtan alacağımız dersler var
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2009 04:52

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu seçimin sonucunun AK Parti için çok başarılı bir sonuç olduğunu belirterek “Bu sonuçlardan alacağımız dersler ve uygulayacağımız bir çok proje var” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Topbaş, yeni dönemde İstanbul'da aldığı görevi biraz daha farklı, katılımcı, şeffaf bir yerel yönetim anlayışıyla sürdüreceğini bildirdi.

Seçim sürecinde amacını aşan söylemler olabileceğini dile getiren Topbaş, bu söylemlerin sandıklarla birlikte geçmişte kaldığını, onları depreştirmeyi siyasi etik açıdan doğru bulmadıklarını kaydetti.

Topbaş, yeni dönemde herkesin başkanı olarak herkesi kucaklayıp hizmet vereceklerini ifade ederek, Şeyh Edebali'nin “İnsanı yücelt ki devlet yücelsin” anlayışında olduklarını belirtti.

İkinci kez İstanbul'da belediye başkanlığı onurunu taşımanın ciddi bir sorumluluk getirdiğini vurgulayan Topbaş, 5 yılda şehre kattıklarının çok daha ötesinde bir 5 yıl daha hizmet vereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kadir Topbaş, İstanbul'u Avrupa'nın en saygın, yaşayanların mutlu olduğu bir kent haline getireceklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu dönem, 2009, çok daha farklı olacak. Aldığım siyasi edep, aldığımız sonuçlar biraz daha netleşmeden huzurunuza çıkmak istemedim. Çünkü insanın sözü adamı bağlar. Adamın sözü de adamı bağlar. Onun için erken konuşmak istemedim. Sonuçların biraz daha netleşmesini bekledim. Bizim işimiz çok konuşmak değil, çok iş yapmak.”

Topbaş, partililerin “Kıskananlar çatlasın” sloganları üzerine, “Kimsenin çatlamasını istemiyoruz. Hepsi bizim yurttaşlarımız. Kimse farklı bir sıkıntıya düşmesin” dedi.

SORULARI CEVAPLANDIRDI

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Topbaş, “Seçimlerde beklentilerinize cevap bulabildiniz mi? Önemli sayıda ilçenin CHP'ye geçtiği görülüyor. Değerlendirmeniz nedir?” sorusuna karşılık, bu değerlendirmenin kesin sonuçlar alındıktan sonra yapılacağını, İl Başkanlığı ve Genel Başkanlığın bu değerlendirmeyi daha sonra yapacağını bildirdi.


Topbaş, seçim sonuçlarının küçümsenmeyecek şekilde başarılı olduğunu, bugüne kadar diğer adayların alamadığı kadar yüksek bir oyla seçildiğini kaydetti.
Sonuçları bir önceki seçime kıyasla nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Topbaş, “Detaylara girmek istemiyorum, ama bu seçimin nasıl geçtiğini, bütün medyayı, siyaseti takip edenler gördüler. Bu seçim çok açık ve herkesin gözü önünde cereyan etti. Bu seçimin sonucu AK Parti için çok başarılı bir sonuçtur. Her şeye rağmen çok başarılı, çok güzel bir sonuçtur” diye konuştu.

Haberin Devamı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Kılıçdaroğlu turistik geziye geldi. Sonra gidecek” sözlerinin hatırlatılmasına karşılık Topbaş, “Ben diğer
adaylara siyasi hayatlarında başarılarının devamını dilerim. Her biri bu ülkenin yetiştirdiği siyasetçilerdir. Tabii kendi çalışma alanlarını kendileri belirlerler” dedi.

“HİÇ ENDİŞELENMEDİM”

Kadir Topbaş, bir soru üzerine, sonuca yakın hissetmedikçe İstanbullular'ın karşısına çıkmak istemediğini belirterek, “Bütün samimiyetimle söylemek isterim ki, Büyükşehir açısından hiçbir kuşkum yoktu. Hiç endişelenmedim. Bizim takibimiz diğer iller ve İstanbul ilçeleri ile oldu. Mazbata sonuçlarını takip ettik. İstanbul'da bu açıklamayı yapmak için bekledik” diye konuştu.

Haberin Devamı


“Bu kadar yakın sonuçlar alınmasını neye bağlıyorsunuz?” sorusuna karşılık Topbaş, durumun daha da netleşeceğini, her siyasi partinin bundan bir mesaj çıkaracağını, siyasetin çok uzun soluklu bir yolculuk olduğunu söyledi. Her seçim bitiminin yeni bir başlangıç olduğunu kaydeden Topbaş, “Bu sonuçlardan da alacağımız dersler, uygulayacağımız bir çok proje var” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na Kadir Topbaş'ın basın açıklamasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen ve İstanbul Milletvekili Lokman Ayva da geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!