TOKİ 2016 projeleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

TOKİ 2016 projeleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 10:45

2016 yılı içerisinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 70 bin sosyal konut inşa edeceğini açıkladı. Geçtiğimiz yıl 50 bin sosyal konut projesi hedefi olan TOKİ, bu projesinin gerçekleştirmek için tüm illerde şantiye alanları inşa ediyor. Yalnızca konut değil sosyal tesisler de inşa eden TOKİ 2016 projeleri içerisinde yine uygun olanaklı ev sahibi olma imkanı var. Toki haberleri son dakika gelişmeleri haberimizin satırlarında…

TOKİ KONUTLARI

Haberin Devamı

Dar gelirli ve orta gelirli gruba hitap eden ve inşa edilen konutlarla yüz binlerce kişi TOKİ projeleri sayesinde ev sahibi olabiliyor. TOKİ; geçen yıl 50 bin konut hedefini bu yıl 70 bine çıkardı. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan konu ile ilgili şöyle açıklama yaptı: “Gelecek yıl asgari 60-70 bin konut hedefimiz var. Bütün programlarımızı buna göre yapıyoruz. Her yörede farklı mimari geliştirdiğimiz için çok uğraşıyoruz”.  Ayrıca Turan, geçtiğimiz yıllarda TOKİ evlerinin ihtiyaç ve ekonomik düzeylere göre tasarlandığını fakat son yıllarda bu anlayışın değiştiğini söyledi.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan; her ilin kendi mimari özelliklerine ve kültürel yapısına göre toplu konut projeleri geliştirdiklerini ve tasarladıklarını açıkladı.Türkiye’ye artık lokal özelliklere sahip toplu konutlar yapıldığını vurgulayan Turan: “Bu yıl sonunda veya önümüzdeki baharda bitmiş olan projelere bakın, artık her şehirde, her ilçede, her kasabada bambaşka TOKİ binaları göreceksiniz” diye belirtti.

Haberin Devamı

TOKİ 2016 projeleri nelerdir

TOKİ 2016 PROJESİ

İzmir Çeşme’de dar gelir grubu için inşa edilen toplu konutların tamamen Ege kültürü ile uyumlu olduğunu belirten Turan: “Çeşme’de göreceksiniz zeminle 3 katlı binalar. Birinci katını Alaçatı taşıyla kaplıyoruz. Biz yaptık diye söylemiyorum, gerçekten Türkiye’nin övünç duyacağı projeler. Bunlar üst gelir grubunda değil alt gelir grubundaki vatandaşlar için” diye açıkladı. Ayrıca Antalya’da 2016 yılında inşa edilecek olan projeler de Akdeniz kültürünün öne çıkarılacağı, yöreye ait taşların mimaride kullanıldığı, semt dokusunun kurulduğu bir yer olacağı belirtildi.

Turan sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün programlarımızı buna göre yapıyoruz. Her yörede farklı mimari geliştirdiğimiz için çok uğraşıyoruz. Yani mimari için ekiplerimiz yörelere özel olarak gidip araştırıyorlar.TOKİ’nin kadrolu mimarlarının yanı sıra yöreden mimarlarla çalışıyoruz. Her yöreden mimarımız var. Bambaşka bir değişim içerisindeyiz, bu değişimin dışa yansımasını da 6 ay, bir yıl içinde göreceksiniz”.

 

BAKMADAN GEÇME!