Tokat'ta askeri araç devrildi: 10 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Tokatta askeri araç devrildi: 10 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2015 21:09

TOKAT'ın Zile ilçesinde askerleri taşıyan minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrası devrildi. Kaza da biri sivil 9'u asker 10 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, akşam saatlerinde Zile ilçesinde 30 kilometre uzaklıktaki Yünlü köyü yakınlarında meydana geldi. Bugün yapılan genel seçimler öncesi Kervansaray ve çevre köylerde görevlendirilen Zile İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerleri taşıyan minibüs, seçim sonrası ilçeye dönüş için yola çıktı. 45 yaşındaki Bahadır Özkan idaresindeki 60 ZN 708 plakalı minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrası Yünlü köyü yakınlarında devrildi. Kazada minibüs içerisinde bulunan 9 asker ile sürücü Özkan yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Zile Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak durumu ağır olan 2 asker ambulansla Tokat Devlet Hastanesine sevk edildi. İlçe Kaymakamı Nuri Özder, askerlerin seçim güvenliği için bölgeye gittiğini dönüş sırasında kazanın yaşandığını söyledi. İnceleme başlatıldı.

Haberin Devamı

HİÇBİR SIKINTILARI YOK
Tokat Valisi Cevdet Can, Zile’de yaşanan kaza sonrası Tokat Devlet Hastanesine sevk edilen erler Sahip Çiçek ve Akın Cengiz’i ziyaret edip, yetkililerden bilgi aldı. Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Can, "Zile’de görev yapan jandarma personelimiz Zile sınırı içerisindeki Yünlü Köyü’nden dönerken Kervansaray’da virajı alamayarak devrilmesi sonucunda 6 rütbeli 3 er bir de şoförümüz yaralandılar. İlk etapta 10 er Zile Devlet Hastanesine geldi, 2 er ileri tedavi için Tokat Devlet Hastanesine gönderildi. Şu an aldığım bilgiler çerçevesinde hiç bir sıkıntıları yok. Bizim seçim güvenliğinde Zile Devlet Hastanesi’ne ait bir aracımız, resmi araç. Seçim güvenliği alakalı görevlendirilen bir araçtır bu. Dolayısıyla oy pusulasıyla, sandıkla alakası yoktur bu işin. Kaza virajı alamadıklarından dolayı. Biraz tedbirsizlikten kaynaklanmış."

Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Erşan da, kazaya karışan aracın Zile Devlet Hastanesine ait diyaliz aracı olduğunu söyleyerek, Zile’de tedavi altında bulunan 7’si asker 8 askerin sağlık durumlarının iyi olduğunu, Tokat merkeze sevk edilen 2 askerin ise sağlık durumlarının iyiye gittiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!