Tohum Otizm Vakfı’ndan Yağız’a burs

Güncelleme Tarihi:

Tohum Otizm Vakfı’ndan Yağız’a burs
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 07:00

Motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’in otizmli çocuğuna Tohum Otizm Vakfı eğitim bursu verecek.

Haberin Devamı

SOMALİ Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud, 30 Kasım günü İstanbul’daki Avrasya Tüneli çıkışında Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete çarptı. Ağır yaralanan 36 yaşındaki Göçer, 6 Aralık’ta yaşamını yitirdi. Kaza sonrası ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Mohamud’un yurtdışına kaçtığı belirlendi. Olayın ardından Tohum Otizm Vakfı, aile ile iletişime geçti. Vakıf, iki çocuğu olan Göçer’in 8 yaşındaki otizmli oğlu Yağız Göçer’e eğitim bursu verileceğini açıkladı. Hürriyet’e konuşan Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer, şöyle dedi: “Vakıf bize ulaşarak Yağız’ın eğitimine destek olmak istediklerini söyledi. Konunun detaylarını yapacağımız görüşmede konuşacağız.

Ancak dileğim çocuğumun ömür boyu Tohum Otizm Eğitim Kurumları’nda burslu eğitim alması. Eşim ölmeden önce bu bizim hayal ettiğimiz, keşke dediğimiz bir şeydi. Ancak maddiyattan dolayı bu hayalimizi gerçekleştirememiştik. Eşim vefat etti ama şimdi onun istekleri birer birer gerçekleşiyor.”Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Burçak Karakaya ise “Yağız Göçer’in Tohum Otizm Vakfı Eğitim Kurumları’nda burslu eğitim almasını sağlayacağız. Önce Yağız’la görüşerek eğitim ihtiyaçlarını belirleyeceğiz. Sonra Yağız kurumumuzda eğitimlerine başlayacak” dedi.

 

Haberin Devamı

POLİSLER VE SAVCIDAN ŞİKÂYETÇİ

Motokurye Yunus Emre Göçer’in öldüğü kazayla ilgili Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun yanı sıra, hatalı bilirkişi raporu hazırlayan ve Yunus Emre Göçer’in intihar ettiğini söyleyen polislerle ilgili de soruşturma yürütülüyor. Öznur Göçer hem kaza, hem de ihmal iddialarıyla süren iki ayrı soruşturmada ifade verdi. Öznur Göçer eşine çarpan Mohamed Hassan Shekh Mohamud ile hatalı rapor tutan polisler ile nöbetçi savcıdan da şikâyetçi oldu.

Tohum Otizm Vakfı’ndan Yağız’a burs

BAKMADAN GEÇME!