TMO ile Fiskobirlik prensipte anlaştı

Güncelleme Tarihi:

TMO ile Fiskobirlik prensipte anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 17:55

TMO’nun fındık alımında Fiskobirlik’in depolarının kullanılması için yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı. Fiskobirlik Başkanı Erdem, prensipte anlaştıklarını belirterek, “Bu saatten sonra sorun çıkmaz” dedi.

Haberin Devamı

TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ile Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erdem başkanlığındaki heyetlerin  üç saati aşkın bir süre alan görüşmelerinin ardından prensip anlaşmasına varıldı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yapacağı fındık alımında Fiskobirlik’in depolarının kullanılması için iki taraf el sıkıştı. Teknik düzeyde çalışmalar başlarken, yarın yapılacak toplantıda protokol son şeklini alacak.

Prensipte anlaştıklarını bildiren Fiskobirlik Başkanı Erdem, teknik heyetlerin ayrıntılar üzerinde çalışmaya başladığını belirterek, bu noktadan sonra hiçbir sorun yaşanmayacağını kaydetti.

PROTOKOL HEMEN İMZALANACAK

Toplantıda karşılıklı taleplerin gündeme getirildiği ve tutanağa bağlandığını ifade eden Erdem, hem depo için kira ödenmesi hem de depolar arasında yapılacak aktarım için masrafların ödeneceğini söyledi. Erdem, kira bedelinin ise teknik heyet görüşmelerinde kesinleşeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Teknik heyetlerin çalışmasının ardından yarın tekrar bir araya geleceklerini belirten Erdem, Fiskobirlik’in depolarının TMO’ya tahsisini öngören protokole son şekli verildikten sonra, gecikmeksizin imzaların atılacağını bildirdi.

Fındıkta bu yılın mahsulünden yaklaşık 150 bin ton arz fazlası bulunuyor. Fiskobirlik’in ise hali hazırdaki 200 bin onluk depolama potansiyeli bulunuyor. Bu noktadan sonra, TMO’nun alım fiyatı, alınıp depolanacak ürünün miktarını belirleyecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!