TMMOB'dan iş bırakma eylemine destek

Güncelleme Tarihi:

TMMOBdan iş bırakma eylemine destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2006 11:33

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, KESK’in ”İnsanca yaşam” talebinin karşılanması için yapacağı iş bırakma eylemine destek vereceklerini açıkladı. Soğancı, “Yarın meydanlarda siyasi iktidarı uyarıcaz” dedi.

Soğancı yaptığı açıklamada, KESK’e bağlı kamu emekçilerinin yarın hizmet üretmeyeceklerini, insanca yaşam talepleri için meydanlarda siyasi iktidarı uyaracaklarını anımsatırken, TMMOB’un da bu taleplere destek vermek için meydanlara çıkacağını ifade etti.

KESK, TMMOB ve TTB’nin işyerlerinde yaptığı “Bütçe Referandumu”nda, bütçeye yüzde 92.1 oyla “hayır” denildiğini de anımsatan Soğancı, eylemlerini “Hayır diyen emekçilerin iradesinin dikkate alınması” için yapacaklarını belirtti.

Eylemde, IMF ve Dünya Bankası’nın “Yapısal Uyum ve İstikrar Programları” nın prostesto edileceğini ifade eden Soğancı, “Eylemde ülke ekonomisiyle ilgili tüm kararlarda başta emek örgütleri olmak üzere toplumun örgütlü kesimlerinin görüşlerinin alınmasını isteyeceğiz” dedi.

Soğancı, yarınki eylemde bütçe kaynaklarının nitelikli kamu hizmeti üreteminde kullanılması ve herkese parasız, eşit ve ulaşılabilir nitelikte kamu hizmeti verilmesini talep edecekelerini dile getirdi. Soğancı, kamu emekçilerinin haklı talepleri için yarın kamu emekçileriyle meydanlarda olacaklarını belirterek, “Şimdi bu mücadeleyi, toplumun tüm kesimleriyle el ele, omuz omuza sürdümenin vaktidir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!