Tiyatroda perde kavgası

Güncelleme Tarihi:

Tiyatroda perde kavgası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu, Tiyatro Yazarları Derneği Başkanı Recep Bilginer'in, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Kenan Işık'ı hedef alan ‘‘tiyatronun tarihinde ilk kez Ramazan bayramı'nda perdelerini kapattığı’’ iddiasının ‘‘yanlış ve yanlı’’ olduğunu belirtti.

Yapılan yazılı açıklamada, tiyatronun bayram boyunca perdelerini kapatması kararını Işık'ın kendisinin veremeyeceği, bunu ancak Yönetim Kurulu'nun belirleyebileceği kaydedildi.

Açıklamada, Bilginer'in iddiasının yanlış olduğu da belirtilerek, şöyle denildi: ‘‘Şehir Tiyatroları ilk kez değil, üç yıldır bayramın ilk gününde perde açmaz ve bunun altında da tamamen insani boyut yatmaktadır. Bu da, çalışanların hiç olmazsa bayramın birinci günü tatil yapması, seyirci de gelmediği içindir. ’’

Devlet Tiyatrosu'nun da, programını ilan ettiği halde 26-27 tarihlerindeki oyunlarını iptal ettiği, Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nun da 24 Aralık'tan başlayarak 10 gün süre ile seyircinin karşısına çıkmayacağı vurgulanan açıklamada, özel tiyatroların büyük çoğunluğunun da en azından bayramın birinci günü perde açmayacağı hatırlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!