Titanic, tam yol Oscar'a gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Titanic, tam yol Oscara gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dün ABD'de gösterime giren 200 milyon dolarlık masrafıyla bugüne kadar yapılmış en pahalı film olan ‘‘Titanic’’ Oscar'ları toplayacağa benziyor. Mart ayındaki Oscar ödülleri öncesinde, sinemanın bu en prestijli ödülünün habercisi sayılan Altın Küre Ödülleri için dün adaylar belirlendi. Titanic, 8 dalda birden Altın Küre'ye aday gösterilerek Oscar'ın da en güçlü adayı olacağını kanıtladı.

‘‘L.A Confidential’’ 5 dalda, Steven Spielberg'in ‘‘Amistad’’ı ile ‘‘Good Will Hunting’’ 4 dalda ve ‘‘The Boxer’’ da 3 dalda Altın Küre'ye aday gösterildiler.

Çıktığı ilk deniz yolculuğunda batan İngiliz transatlantiğinde yaşanan bir aşk öyküsünü anlatan film, Yabancı Basın Birliği'nin düzenlediği Altın Küre Ödülleri'ne şu dallarda aday oldu:

En iyi film, en iyi kadın oyuncu (Kate Winslet), en iyi aktör (Leonardo DiCaprio), en iyi yardımcı kadın oyuncu (Gloria Stuart), en iyi yönetmen, en iyi senarist (James Cameron) ve ‘‘My Heart Will Go On’’ şarkısı ile en iyi film müziği.

Titanic, aynı zamanda bugüne kadar Altın Küre'ye en fazla sayıda aday gösterilen film unvanını da taşıyor. Kazananlar 18 ocakta açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!