TIR'cılardan oda başkanına cenaze tepkisi

Güncelleme Tarihi:

TIRcılardan oda başkanına cenaze tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2008 14:20

EDİRNE’de çalıştığı nakliyat firmasına ait TIR’a yüklü olan beyaz eşyayı Sırbistan’ın başkenti Belgrat’a götüren 34 yaşındaki evli ve 1 çocuk babası Ediz Mutlu, geçen salı günü yük boşaltımı sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Acı haberle yıkılan Mutlu’nun yakınları ve şoför arkadaşları, cenazeyi Sırbistan’dan alabilmek için kayıtlı bulundukları Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası'na başvurarak ambulans talep etti. Ancak oda başkanının talebi reddetmesi üzerine, olaydan haberdar olan Babaeski Esnaf ve Sanatkarlar Odası ambulans yollayarak cenazeyi sabaha karşı Edirne’ye getirdi.

Çalıştığı Erginler Nakliyata ait TIR’la Sırbistan’ın başkenti Belgrat’a beyaz eşya götürmek üzere 4 Ocak tarihinde Edirne’den yola çıkan 34 yaşındaki Ediz Mutlu, 8 Ocak Salı günü yük boşaltımı sırasında kalp krizi geçirerek öldü. Bunun üzerine Ediz Mutlu’nun yakınları ile temasa geçen Sırbistan polisi cenazenin teslim alınmasını istedi. Acı haberle yıkılan Mutlu’nun yakınları ve ailesi ise, kayıtlı bulunduğu Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası’na giderek başkan Mehmet Atabay’dan ambulans talep etti. Ancak oda başkanı Atabay, ambulansı yurt dışına yollayamayacağını belirterek cenazeyi teslim almayı kabul etmedi. Yaşanan olaylardan haberdar olan Babaeski Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Türkay Topal ise aileyi arayarak odalarına ait ambulansla birlikte kendisinin gidip cenazeyi teslim alabileceğini söyledi. Hemen yola koyulan Türkay Topal, cenazeyi alarak bugün saat 03.00 sıralarında Kapıkule Gümrük Sahasına getirdi.

Haberin Devamı

TIRCILAR VE AİLESİ TEPKİLİ

Cenazenin gelmesini sınır kapısı önünde bekleyen Ediz Mutlu’nun şoför arkadaşları ve yakınları, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Atabay’a tepki gösterdi. Ediz Mutlu’nun, odaya yıllık 400 YTL üyelik aidatı ödediğini belirten arkadaşları, “Mehmet Atabay’dan, ambulansla cenazeyi teslim almasını istedik. O bize yurt dışına ambulansı gönderemeyeceğini söyledi. Kendi üyesinin cenazesine sahip çıkmadı. Cenazeyi Ediz Mutlu’yu hiç tanımayan Babaeski Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Türkay Topal para bile talep etmeden şoförlüğünü de kendisi yapıp getirdi. Mehmet Atabay’ın istifasını istiyoruz” dedi.

ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Ambulansın Türk topraklarına girmesiyle birlikte sınır kapısı önünde bekleyen Ediz Mutlu’nun arkadaşları ve yakınları cenazeyi alkışlarla karşıladı. Konvoy halinde Edirne Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Mutlu’nun cenazesi, Yeni Cami'de öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Acı Çeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Edirne Şoförler Odası Başkanı Mehmet Atabay ise, yurt dışına ambulans çıkışlarının olmadığı için ambulansı gönderemediklerini belirterek, “Kapıkule’ye kadar cenazeyi getirin, Türkiye’nin neresine olursa olsun, direksiyonun başında ben götüreyim. Ambulansımızın Avrupa’ya çıkış belgesi yok” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!