Tıbbiyeli oğlu kollarında öldü

Güncelleme Tarihi:

Tıbbiyeli oğlu kollarında öldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bir tıp öğrencisi, bayram tatiline geldiği Kozyatağı'ndaki evlerinde intihara kalkıştı. Hastaneye götürürken yaralı oğlunu kollarında kaybeden doktor baba perişan oldu.

Paşakapısı Cezaevi Doktoru Yemliha Söylemez'in, Samsun'da tıp öğrenimi gören 23 yaşındaki oğlu Hüseyin Söylemez, bayram tatili için geldiği Kadıköy Kozyatağı'ndaki evinde bunalıma girerek pencereden atladı. Ağır yaralanan oğlu, hastaneye götürürken kollarında can verince, çaresizliğine isyan eden Doktor Yemliha Söylemez, gözyaşlarına boğuldu.

Yemekte neşeliydi

19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Hüseyin Söylemez, önceki gün bayram tatilini geçirmek için Kozyatağı Kaya Sultan Sokak Cebe Sitesi F Blok 9/23'teki evlerine geldi. Aylardır görmediği anne ve babasıyla hasret gideren genç doktor adayı, yemekte son derece neşeliydi. Yemekten sonra ailesiyle uzun süre sohbet etti. Hüseyin Söylemez, 23.00 sıralarında yorgun olduğunu söyleyerek izin isteyip odasına çekildi. Yemliha Söylemez ve eşi, kısa süre sonra dışarıdan gelen çığlıkları duyarak, telaş içinde, 9'uncu kattaki evlerinin balkonuna çıkınca korkunç manzarayla karşılaştılar. Odasının penceresinden atlayan oğulları, beton zeminde bir kan gölünün ortasında yatıyordu.

Nedenini anlayamadı

Çılgına dönen baba Yemliha Söylemez, yerde hareketsiz yatan oğluna ulaştığın-da, çaresizlik içinde kıvranıyordu. Doktordu, ama o anda yapacak hiç bir şey yoktu. Oğlunun hafif soluk aldığını görünce içinde bir umut ışığı parladı. Onu biran önce hastaneye yetiştirmek için kucağına aldı. Komşuların yardımıyla bir otomobile bindiler. Kozyatağı'ndan Meyan Hastanesi'ne giden yolda oğlunun giderek hafifleyen kalp atışları, düzensiz nefes alışının bir doktor olarak ne anlama geldiğini çok iyi bilen talihsiz baba, hastaneye ulaş-madan gözyaşlarına boğuldu. Bayramı birlikte kutlamaya hazırlandığı oğlu, arife gecesi kollarında hayata veda eden baba Söylemez, ‘‘Hiç bir sorunu yoktu. Ya da bana söylemiyordu. Birlikte yemek yedik, sohbet ettik ve gece 23.00 sıralarında odasına çekilmişti. Nedenini bilmiyorum. Çok üzgünüm’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!