TİB’de kayıtları kopyalayıp imha edin

Güncelleme Tarihi:

TİB’de kayıtları kopyalayıp imha edin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2009 00:06

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun Yargıtay telefonu için Adalet Bakanlığı Başmüfettişi Mehmet Arı’nın, TİB’teki dinleme verilerinin kopyalandıktan sonra imha edilmesini istediği ortaya çıktı.

Arı’nın 22 Aralık 2008’de İstanbul Emniyet’ine yazdığı yazıda, şöyle denildi:

“5271 sayılı CMK’nın ilgili 137’nci maddesi gereğince yukarıda belirtilen telefonlara ait tüm verilerin ayrı bir veri taşıyıcısına kopyalanmasını ve bu telefonlara ait olan TİB KDM Programı üzerindeki tüm verilerin imhasının yapılarak tutanağının tanzimi rica olunur.”

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu bu yazıyla ilgili olarak, şunları söyledi:

“Eğer bu numarayla ilgili dinleme yapılamamış ve kayıt elde edilmemiş olsaydı bu yazıda ‘İstanbul Emniyeti bu telefonlara ilişkin tespit yapılamamıştır’ bilgisinin yer alması gerekirdi. Ancak verilerin kopyalanması, TİB’deki verilerin imha edilmesi isteniyor. TİB Başkanı Şimşek bizim hakkında suç duyurusu yaptığımız bir kişi. Kayıtların yok edildiğini düşündüğü için açık ve rahat konuşuyor. Belge varsa silinse de izi kalır.”

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Eminağoğlu’nun sadece telefonlarının dinlenmesine değil, “Kamuya açık yerlerdeki faaliyetlerinin ve işyerlerinin teknik araçlarla izlenmesi, ses veya görüntü kaydının alınmasına” da karar verdiği belgelendi. Eminağaoğlu, “İşyerim Yargıtay. Bu kararla, Yargıtay bütünüyle ortam dinlemesine tabi kılınmıştır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!