THY'nin 10 milyonuncu yolcusu

Güncelleme Tarihi:

THYnin 10 milyonuncu yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları'nın 1997 yılı içinde taşıdığı 10 milyonuncu yolcu New York-İstanbul arasında seyahat eden, Amerikalı, 18 yaşındaki Elizabeth Vasarhelyi oldu. Yılbaşı tatili için İstanbul'a gelen, üniversite öğrencisi Elizabeth'e, 4 kişilik ailesiyle, THY ile istediklere yere gidebileceği 4 bilet armağan edildi,

THY CİP salonunda düzenlenen törende Genel Müdür Yusuf Bolayırlı kura çekti. 10 milyonuncu yolcu çekilişinde , TK 1492 sefer sayılı New York-İstanbul seferini yapan uçaktaki, 19-A numaralı koltuk çıktı. Uçak hemen telefonla aranarak bu koltukta oturan yolcunun kimliği soruldu. İstanbul'a yaklaşmakta olan uçakta 19-A koltuğunda oturan yolcunun Elizabeth Vasarhelyi olduğu saptandı. Ve yolcuya uçağın Kabin Amiri müjdeyi verdi.

Atatürk Havalimanı'na iniş yapan Airbus A-340 tipi uçaktaki şanslı yolcu, Genel Müdür Yusuf Bolayırlı tarafından karşılandı. CİP salonuna alınan güzel üniversite öğrencisine, ailesiyle birlikte, istediği yere sehayat edebileceği 4 kişilik, businnes class gidiş-dönüş bilet armağan edildi. Ayrıca yılbaşı tatilini geçirecekleri Sultanahmet'teki Sarıkonaklar adlı oteldeki masrafları da karşılandı.

Şampanya ve pastalı törende, armağanlarını ve plaketini alan Elizabeth, ilk kez Türkiye'ye geldiğini belirterek, ‘‘Ailemle birlikte yılbaşı tatilini Türkiye'ye geçirmeye karar verdik. Sarıkonaklar Oteli'ni de internet'ten bulduk. Tatilimiz güzel bir sürprizle başladı. Hayatımın en güzel yılbaşı armağanını aldım. Teşekkürler THY’’ dedi.

Elizabeth, Macar asıllı Profesör babası, Çin asıllı annesi ve erkek kardeşiyle bir Limuzin'e bindirilerek otellerine gönderildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!